Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Νέα θετική απόφαση που δικαιώνει τον θεσμό του Σχολικού Φύλακα

Δικαίωση και μάλιστα οριστική, με τακτική δηλαδή δικαστική απόφαση και όχι προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, ήρθε για τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι μετά από το Γολγοθά της διαθεσιμότητας και της απώλειας της δουλειάς είδαν τη δικαιοσύνη να τους αποκαθιστά εργασιακά!

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου και αφορά στους 21 σχολικούς φύλακες οι οποίοι υπηρετούσαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου, αλλά πριν ένα χρόνο, το περσινό καλοκαίρι, τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι σχολικοί φύλακες εξαρχής είχαν ξεκινήσει το δικαστικό τους αγώνα. Κατέθεσαν από τη μια ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν για ένα διάστημα στη δουλειά και από την άλλη αγωγές ενάντια στην ένταξή τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Και στις 2 περιπτώσεις δικαιώθηκαν. Όλο αυτό το διάστημα οι ίδιοι παρέμεναν στις θέσεις τους, αφού είχαν γίνει δεκτά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, ενώ τώρα παίρνουν πολύ μεγαλύτερη ανάσα, αφού δικαιώθηκαν στην κυρίως δικαστική τους υπόθεση.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτές τις αγωγές που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι εναντίον του Δήμου Ηρακλείου κρίνοντας την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας παράνομη και καταχρηστική. Από τη στιγμή που κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η ένταξή τους στη διαθεσιμότητα, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η περικοπή που υπέστησαν οι ίδιοι μισθολογικά.

Παράνομη και καταχρηστική κρίνεται, κατά συνέπεια, και η περικοπή των μισθών τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων με βάση τους παλιούς τους μισθούς, προ διαθεσιμότητας. Με φόντο την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Ηρακλείου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση: «Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, που με την απόφασή του σήμερα 30 Ιουλίου 2014 δικαιώνει τον αγώνα μας, το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων σχολικών φυλάκων και έκρινε όχι πλέον με ασφαλιστικά μέτρα αλλά στην τακτική αγωγή ότι οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν στην εργασία τους. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή...».

πηγή : neakriti.gr

δημοσίευσε ...