Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, βαρέλι δίχως πάτο !

Αντιμέτωπες με μια γενικευμένη επιχείρηση τρομοκράτησης βρίσκονται οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στη συμπλήρωση 100 ημερών της καθιστικής διαμαρτυρίας στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το Υπ.Οικ. στην Καραγιώργη Σερβίας μαζί με τους Σχολικούς Φύλακες, τους Καθηγητές και Εργαζόμενους από υπουργεία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την «προσφιλή» της τακτική να καλεί στα ανακριτικά γραφεία της ΓΑΔΑ και να ποινικοποιεί τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που αντιστέκονται στην αντεργατική και αντιλαϊκή της πολιτική. Με παλιά υλικά του παρελθόντος που αχρηστεύτηκαν από τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στ’ αφεντικά της, τρόικα και κεφάλαιο.

Ο αγώνας των συνδικάτων και των εργαζομένων για να γυρίσουν πίσω στη δουλεία τους οι απολυμένοι, να ξαναπάρουν πίσω την αξιοπρέπεια και την ζωή που βίαια τους στέρησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική, συνεχίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.

Ανακοίνωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ:

Συναδέλφισσες ειδοποιούνται να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους. Παραμονή του 15αύγουστου η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι απολύσεις των καθαριστριών έχουν κριθεί παράνομες με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Μαϊου 2014. Και αναμένουμε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Γιατί τόση πρεμούρα; Ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί.

Την ίδια μέρα συναδέλφισσες παραλαμβάνουν κλητεύσεις από την Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες καλούνται στη ΓΑΔΑ στις 18 Αυγούστου 2014 να καταθέσουν διά υπόθεσίν τους. Πρόκειται για τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών όπου οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες ήρθαμε αντιμέτωπες για μια ακόμα φορά με την αστυνομική βία και καταστολή που κορυφώθηκε με τη σύλληψη συναδέλφισσας. Δηλαδή "από εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι" καθώς σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της "εξύβρισης κατά συρροή" και "απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού".

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 11 μήνες στον δρόμο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε πίσω τη δουλειά μας, τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας. Και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, που κοντοζυγώνει

Στοιχεία: left.gr

δημοσίευσε ...