Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

22/11/2017 - 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑΑπέναντι στην συνεχιζόμενη απαξίωση της ομοσπονδίας και των εργαζομένων στους Δήμους από την κυβέρνηση αλλά και στην τεχνητή καθυστέρηση να δώσει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από την προχειρότητα και την εσκεμμένη πολύ-ερμηνεία των νομοθετημάτων της, προκειμένου να τα έχει με όλους «καλά», το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ υπερψήφισε την 24ωρη Απεργία που ομόφωνα αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Δεν μπαίνουμε στην λογική που θέλουν να μας επιβάλλουν διαχρονικά οι κυβερνώντες, αυτή του κατακερματισμού των προβλημάτων ανά κλάδο ή ειδικότητα και της διάσπασης των εργαζομένων που οδηγούν στον ατομισμό και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αυτοματισμό. Τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ούτε βέβαια μπαίνουμε στην λογική των συντεχνιακών πρακτικών, της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων και της πολεμικής διαμάχης μεταξύ εργαζομένων θίγοντας επαγγελματικά δικαιώματα άλλων κλάδων, προκειμένου να αποκομιστούν παραταξιακά οφέλη ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου της ομοσπονδίας.
Η συντεχνιακή αντιμετώπιση του θέματος της προσχολικής αγωγής  τον μόνο που βολεύει είναι την κυβέρνηση, αλλά και όλους όσοι θέλουν να το αναδείξουν επικοινωνιακά και μόνο, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους σχεδιασμούς και τις ευθύνες της για την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Ιδιωτών.
Τα οξυμένα και χρόνια προβλήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των εργαζομένων σε αυτούς δεν θα βρουν λύσεις στο Υπουργείο Παιδείας, εκτός αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν αποφασίσει πως θέλουν να «μετακομίσουν» σε αυτό. Την ευθύνη έχει το Υπουργείο Εσωτερικών και συνολικά η κυβέρνηση.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα).
Καμία ανοχή στις κωλυσιεργίες, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης.
›Να εγκριθούν όλα τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και να προγραμματιστούν προσλήψεις για το 2018 και στις άλλες υπηρεσίες των δήμων, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.
›Να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθ. 24 του Ν.4479/2017 και το προσωπικό καθαριότητας των Νομικών Προσώπων των Δήμων, καθώς και της καθαριότητας εσωτερικών χώρων, ώστε να αποφευχθούν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού όπως συνέχεια διακηρύσσει η κυβέρνηση.
›Άμεση διαβούλευση και γνωστοποίηση των όρων του διαγωνισμού, ώστε κανένας εργαζόμενος – συμβασιούχος να μην απολυθεί και Άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού.
›Καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων εκεί όπου οι επίτροποι του Ελ.Συν αρνούνται να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής.
›Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου των εργαζομένων σε κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες (ΒΣΣ,ΚΗΦΗ,ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Παιδικοί Σταθμοί κλπ) που εργάζονται για πάνω από 10 και 12 χρόνια.
›Ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σύμφωνα με το άρθρο 82 του Ν.4483/2017.
›Την άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και κατάθεση πλαισίου αιτημάτων για το 2018, που θα περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά διατάξεων για τα ΒΑΕ που έχουν καταργηθεί, διασφάλιση, επέκταση και εξορθολογισμός του ανθυγιεινού επιδόματος για να μη δημιουργούνται αδικίες και ανισότητες και επέκταση εφαρμογής της ΣΣΕ και στους εργαζόμενους των ΝΠΙΔ, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τις ΑΕ των ΟΤΑ.
›Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για να μην επιδέχεται αυθαίρετες ερμηνείες και αποκλεισμούς κατηγοριών εργαζομένων, όπως γίνεται με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα εσωτερικών χώρων και δημοτικών κτηρίων
›Την άμεση έκδοση και καταβολή της ΕΦΑΠΑΞ παροχής στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους.
›Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κανένα παιδί έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία ή από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
›Να μην αποκλείονται παιδιά βάσει του εισοδήματος και της εντοπιότητας.
›Δωρεάν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί χωρίς τροφεία κ.λπ.
›Όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί να ενταχθούν στους ΟΕΥ των Δήμων με μεταφορά του προσωπικού τους.
›Μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χρόνου.
›Να καταργηθεί κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.
›Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μπορούν οι Παιδικοί Σταθμοί να λειτουργούν και τα τμήματα βρεφών.
›Αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.
›Να προβλεφθούν υποχρεωτικά, όπου δεν υπάρχουν, οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών, του ψυχολόγου και του παιδιάτρου.
›Να εφαρμόζεται ο πρότυπος κανονισμός και η αναλογία παιδιών – εκπαιδευτικού προσωπικού.
›Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) να χρησιμοποιούνται για αναβάθμιση των υποδομών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και όχι να χρηματοδοτούν ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φροντίδας και εκπαίδευσης.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις που δώσαμε τον περασμένο Ιούνη έφεραν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στους Δήμους. Με την ίδια δυναμική, αποφασιστικότητα και μαζικότητα συμμετοχής συνεχίζουμε τους αγώνες μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, γιατί μπορούμε !!!   
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

δημοσίευσε ...