Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη 28 Νοέμβρη: Αφήνουμε πίσω τις εργοδοτικές,κυβερνητικές και γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες


Βάζοντας μπροστά την ενότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων και την ανάγκη ενιαίας μετωπικής αντίστασης και αντίδρασης στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζεται ειδικά τα τελευταία οκτώ χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις που υποτάχθηκαν στους «θεσμούς» και στα μνημόνια, αφήνουμε πίσω τις εργοδοτικές, κυβερνητικές και γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν με τις αποφάσεις τους την ενότητα και την μετωπική έκφραση του εργατικού κινήματος.
Αξιοποιούμε την απόφαση εργατικών αγωνιστικών συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και συμμετέχουμε με 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 3:00μ.μ.
Διεκδικούμε να μπει τέλος στη λιτότητα και στη συνεχή συρρίκνωση των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Απαιτούμε:
Αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Μείωση των ωρών εργασίας. Άμεσα στις 37.5 ώρες εργασίας την εβδομάδα, στην προοπτική του 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών και δικαιωμάτων.
Μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών & κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για πάγιες και σταθερές ανάγκες.
Αποκατάσταση όλων των συντάξεων, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων & επαναφορά στο δημόσιο και στους Δήμους όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και των επιχειρήσεων και οργανισμών στρατηγικής σημασίας, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και της δημόσιας περιουσίας από τον εκπλειστηριασμό και το ξεπούλημά τους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της επιτροπείας.
Ενισχύουμε το μπλοκ των σωματείων που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πατησίων μεταξύ Χαλκοκονδύλη & Στουρνάρη, στις 11πμ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...