Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η αδιαφορία τους ….σκοτώνει


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κρατώντας κλειστά σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 τα αμαξοστάσια των Δήμων αποτύπωσαν την οργή τους, την αγανάκτηση και την αντίδρασή τους για τους δεκάδες θανάτους συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους κατά την ώρα της εργασίας τους.
Παράλληλα και με την συμβολική κατάληψη του γραφείου  της Υπουργού Εργασίας κ.  Έφης Αχτσιόγλου που πραγματοποίησαν στελέχη της ΠΟΕ – ΟΤΑ και εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι δεν πάει άλλο, δεν θα ανεχτούμε άλλο αίμα εργαζομένων στον βωμό του κέρδους.
Τα λόγια και τις υποσχέσεις που ακούγαμε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα εισπράξαμε και σήμερα δια στόματος Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφαλούδη και του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Πάνου Κορφιάτη, αλλά χωρίς να απαντάνε σε καμία περίπτωση στους 44 θανάτους συναδέλφων που έχουμε την τελευταία τετραετία.
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει επικοινωνιακά τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη με την αναφορά χιλιάδων ελέγχων και εκατοντάδων μηνύσεων, όταν δεν γίνεται καμία αναφορά στα αποτελέσματα αυτών καθώς και στις τυχόν κυρώσεις που επιβλήθηκαν.
Η Υπουργός Εργασίας δεν εμφανίστηκε στο Υπουργείο και κάτω από τις πιέσεις των στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των εργαζομένων καθορίστηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ίδια αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση την επόμενη εβδομάδα.
Ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας που θα διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, συνεχίζεται.
Όχι άλλο φόρο αίματος από τους εργαζόμενους στον βωμό του κέρδους.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ ΕΔΩ  


δημοσίευσε ...