Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Θάνατος εργαζόμενου στον ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα νωρίς το πρωί εργαζόμενος στον ΧΥΤΑ Ληξουρίου όταν κατά την ώρα της εργασίας του στο εργοστάσιο ανακύκλωσης τον παρέσυρε η κορδέλα μεταφοράς ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Το εργοστάσιο υπάγεται στη ιδιωτική επιχείρηση με την επωνυμία «Μεσόγειος Α.Ε».
Για τον άδικο θάνατο του 40χρονου εργαζόμενου πατέρα τριών παιδιών ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία.
Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 16 Απριλίου 2019 για τον αδόκητο χαμό εργαζόμενου στο χώρο εργασίας του. Δηλώνουμε ότι είμαστε συγκλονισμένοι για το σημερινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και καταγγέλλουμε ότι για το κυνήγι του κέρδους των εργολάβων και των ιδιωτικών εταιρειών η ζωή των εργαζομένων δεν κοστίζει.
Απαιτούμε:
– την διαλεύκανση του θανατηφόρου ατυχήματος
– να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες και οι όροι εργασίας και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ΧΥΤΑ Κεφ/νιας.
– οι υπαίτιοι να πληρώσουν παντοιοτρόπως.
Εκφράζουμε την θλίψη μας και οργή μας για το χαμό του νέου ανθρώπου εργαζόμενου, οικογενειάρχη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του Δήμου Κεφ/νιας στην οικογένεια του και στους οικείους του.
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής αποφασίστηκε η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την ημέρα της εκφοράς.

δημοσίευσε ...