Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Αντεργατική και Αντισυνδικαλιστική η συμπεριφορά του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ


Με ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Συνεργασία» Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ καταγγέλλει για αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ Γιώργο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος απέτρεψε την συνέχεια της εργασίας έξι συμβασιούχων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον δυτικό τομέα με την περιφερειακή παράταξη του κ. Γιάννη Σγουρού, υπέρμαχο των ΣΔΙΤ, των ιδιωτικοποιήσεων  και των φαραωνικών εργοστασίων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, «Δημοκρατική Συνεργασία», αναφέρει:
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 10.04.2019 στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, συζητήθηκε, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή ΣΜΑ και εκλεγμένου μέλους της παράταξής μας στο ΔΣ του Σωματείου Κώστα Μνηματίδη, το θέμα της πρόσληψης με νέα δίμηνη σύμβαση των 6 συναδέλφων μας που είχαν προσληφτεί με οκτάμηνες συμβάσεις και συνέχιζαν να υπηρετούν στον Σύνδεσμο με δικαστική απόφαση, αλλά πρόσφατα έχασαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα και αποχωρούν.

Όμως, με προσωπική παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου απετράπη η λήψη απόφασης, με αποτέλεσμα αυτοί οι συνάδελφοί μας να βγουν στην ανεργία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου είχε επιδείξει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά και για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ όταν το 2009 η τότε κυβέρνηση με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή αποφάσισε την απόλυση από την 01.01.2010 όλων των εργαζομένων που υπηρετούσαν με συμβάσεις έργου.

Μαζί με την τότε πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν τον Νοέμβριο του 2009, να διαλύσουν την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου μας απέναντι στον νόμο έκτρωμα που θα αποδεκάτιζε τον Σύνδεσμο, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που στην συνέχεια επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση και τον διορισμένο περιφερειάρχη της Αττικής.

Σήμερα οι 140 εργαζόμενοι που στελεχώνουν την υπηρεσία μας τακτοποιήθηκαν μετά από δικαστικές διαδικασίες με αρωγό τον τότε πρόεδρο του Σωματείου και τις κινητοποιήσεις της τότε πλειοψηφίας του Σωματείου.

Η παράταξή μας καταγγέλλει τον πρόεδρο του Σωματείου για αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά, αφού με δικές του ενέργειες απέτρεψε την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου να προσλάβει τους 6 συναδέλφους μας παραβιάζοντας κατάφωρα τις καταστατικές διατάξεις του Σωματείου μας.

Επειδή αυτό δεν έγινε για πρώτη φορά και επίσης ο εν λόγω συνδικαλιστής βαρύνεται για την ουσιαστική συμβολή του στις διαδικασίες των ΣΔΙΤ επί της προηγούμενης διοίκησης, θα θέλαμε να του θυμίσουμε ότι η ξεφτίλα και ο ξεπεσμός δεν έχουν όρια και δεν ξεπλένονται με τις ευκαιριακές πλειοψηφίες στα όργανα του σωματείου.

Τέλος, καλούμε την Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να προβεί στην άμεση πρόσληψη 6 των συναδέλφων μας, γιατί δεν συντρέχει κανένα νομικό κώλυμα, προκειμένου οι 6 συνάδελφοι να συνεχίσουν να εργάζονται στον ΕΔΣΝΑ.
Αθήνα, 12 Απριλίου 2018

δημοσίευσε ...