Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Φασίζουσα νοοτροπία δεν απέκτησε "σήμερα" ο Δήμαρχος Αλίμου


Η τελευταία πράξη του δράματος του εργατικού ατυχήματος που κατέληξε στον θάνατο του 57χρονου πατέρα δύο παιδιών συναδέλφου Θανάση Στρατιώτη, όπου στις 7 Απριλίου 2019 είχε παρασυρθεί από όχημα πηγαίνοντας στην δουλεία του, εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το πρωί στο νεκροταφείο Βύρωνα με την εξόδιο ακολουθία.
Είναι ο δεύτερος εργαζόμενος που θρηνούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλίμου σε διάστημα έξι μηνών, μετά τον οδηγό Πέτρο Χατζημιχαηλίδη που βρήκε τραγικό θάνατο με το απορριμματοφόρο κατά την ώρα της εργασίας του. Ακόμα περιμένουμε το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.
Η απαράδεκτη απόφαση του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να μην διευκολύνει τους εργαζόμενους να παραστούν στο τελευταίο αντίο στο συνάδελφο τους, καμία εντύπωση ή έκπληξη δεν μας προκαλεί.
Δεν περιμέναμε την εκπνοή της θητείας του ως Δήμαρχος για να καταγγείλουμε την φασίζουσα νοοτροπία του, το αντεργατικό του μένος, την αυταρχική συμπεριφορά του, την αναλγησία του και τις αυθαιρεσίες του.
Ο κ. Κονδύλης από την ανάληψη των καθηκόντων του έδειξε την τακτική που θα ακολουθούσε για να διοικήσει τον Δήμο. Με διώξεις, εκδικητικές μετακινήσεις, αυθαίρετες ποινές, κατασκευασμένες κατηγορίες, μηνύσεις, εκβιασμούς και εκφοβισμούς κατά των εργαζομένων.
Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου επανειλημμένα, όταν άλλοι κώφευαν και στήριζαν με την στάση τους την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον κ. Κονδύλη, έχει καταδικάσει και καταγγείλει αυτές τις συμπεριφορές και τακτικές τους.
Για εμάς όπως ασέβεια προς τον συνάδελφο που έχασε την ζωή του αποτελεί η απόφαση του Δημάρχου Αλίμου να μην διευκολύνει τους εργαζόμενους του Δήμου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, το ίδιο ασέβεια δείχνουν και όσοι τον χρησιμοποιούν εξυπηρετώντας αντιπολιτευτικούς και προεκλογικούς σκοπούς.
Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου εκφράζει την βαθιά του λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου Στρατιώτη Θανάση.
Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους και στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας τον αγώνα για μόνιμη, σταθερή, ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία όπου θα σταματήσουμε να θρηνούμε πια άλλους νεκρούς.
Φτάνει πια η αιματοχυσία!
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ


Η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...