Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Κοροϊδία της κυβέρνησης η επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου


Στο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βρίσκεται στη βουλή προς ψήφιση με τίτλο « Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», έχει καταθέσει τροπολογία το Υπουργείο Οικονομικών για τον προληπτικό έλεγχο των ΟΤΑ α’ βαθμού.
Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών αλλάζει την ημερομηνία 1-1-2020 κατάργησης του προληπτικού ελέγχου δαπανών των ΟΤΑ α΄ βαθμού όπου με το άρθρο 58 του Νόμου 4607/2019 είχε επανέλθει μέχρι το τέλος του 2019 και την αντικαθιστά με την ημερομηνία 31-7-2019.
Στην ουσία δηλαδή επανέφεραν τον προληπτικό έλεγχο για τρεις περίπου μήνες, εφόσον το άρθρο 58 του Νόμου 4607/2019 ξεκίνησε να ισχύει από τις 24/4/2019, ημέρα δημοσίευσης του  στο ΦΕΚ.
Οι υποσχέσεις του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση των  κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους για προσλήψεις προσωπικού στις οικονομικές υπηρεσίες, εκπαίδευση του προσωπικού, κωδικοποίηση και άλλα, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.
Αυτά συμβαίνουν στην «μεταμνημονιακή» περίοδο που προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι διανύουμε, αλλά και της επιτροπείας των «θεσμών» που …. έδιωξαν!!!


Ολόκληρη η τροπολογία ΕΔΩ

δημοσίευσε ...