Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Βασίλης Γκιτάκος : «Προφάσεις εν αμαρτίαις» ή «τι κάνεις Γιάννη – κουκιά σπέρνω» η απάντηση της προέδρου της ΔΗΚΕΑΒ


Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ανακοίνωση – καταγγελία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τον αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο που η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας του κ. Λάμπρου Μίχου  απέκλεισε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και την απάντηση που δίνει η κ. Φέγγη Αλεξάνδρα, Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ και Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης «Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά», όπως υπογράφει, θα καταλάβαινε αμέσως ότι πρόκειται για «Προφάσεις εν αμαρτίαις» ή  στην καλύτερη των περιπτώσεων «τι κάνεις Γιάννη – Κουκιά σπέρνω», αφού σε καμία περίπτωση δεν απαντά στα καταγγελλόμενα.
Επισημαίνουμε στην κ. πρόεδρο τα εξής:
1) Όπως γνωρίζουμε εμείς πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι σήμερα 15, εξίσου πολύ καλά γνωρίζει και η Δημοτική Αρχή όπως φυσικά και η ίδια η κ. πρόεδρος, ότι τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση θα υπερ-πολλαπλασιαστεί από τους ωρομίσθιους που θα προσλάβει η δημοτική επιχείρηση για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Βαρβάρας.
2) Είναι σύννομο να καθυστερήσει ο διορισμός εκπροσώπου φορέα όπως και έγινε και δεν διορίστηκε ακόμα εκπρόσωπος φορέα στο διοικητικό συμβούλιο αλλά δεν είναι σύννομο να διοριστεί με μικρή καθυστέρηση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης.
3) Δημιουργεί προβλήματα στις προσλήψεις προσωπικού της επιχείρησης η μη πλήρωση θέσης στο Δ.Σ. του εκπροσώπου των εργαζομένων αλλά κανένα πρόβλημα δεν δημιουργεί η κενή θέση που έχει μείνει του εκπρόσωπου φορέα.
4) Προφανώς ηθελημένα μεταφράσατε διαφορετικά στην απάντηση σας την τρίμηνη διορία που δίνει ο νόμος για τον διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (άρθρο 2 παρ.1 της ΥΑ Απόφαση ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007) (παρ 2 άρθρο 255 Ν. 3463/2006)και αναφερόμασταν αποκλειστικά για την πλήρωση της θέσης του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ.
Για να μην κατηγορηθούμε εκτός των άλλων και για άγνοια νόμου θα θέλαμε πολύ να μας καταδείξετε την διάταξη που προβλέπει ότι την θέση του εκπροσώπου στο Δ.Σ. της επιχείρησης σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής την καταλαμβάνει δημότης ή κάτοικος.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημοτική αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου συμπορεύεται με την κυβέρνηση της Ν.Δ. από την οποία στηρίχθηκε προεκλογικά στο δόγμα «νόμος και τάξης» αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση επικαλούνται την νομοθεσία «a la cart», όπως ακριβώς τους βολεύει.
Τέλος το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δεν δέχεται μάθημα συνδικαλισμού από εργοδοσίες που χρησιμοποιούν παντοίους τρόπους προκειμένου να φιμώσουν τους εργαζόμενους και φυσικά δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από αυτούς που χρησιμοποιούν τους αντιδημοκρατικούς νόμους της κυβέρνησης για να δημιουργούν «πλαστές» πλειοψηφίες και να αλλοιώσουν την βούληση του λαού και τα αποτελέσματα των εκλογών.
Βασίλης Γκιτάκος
  Αντιπρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ  


  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
Σε απάντηση του δημοσιεύματος της παράταξης ΜΕΤΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με τον δήθεν αποκλεισμό του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας (ΔΗΚΕΑΒ), θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1.    Κατηγορείται η δημοτική αρχή για αυθαίρετη αντικατάσταση εκπροσώπου εργαζομένων ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο νόμος επιβάλλει την αντικατάσταση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης από ένα δημότη ή κάτοικο,  όταν αυτή  έχει κάτω από 20 εργαζόμενους. Γνωρίζουν πολύ καλά, κι αν δεν γνωρίζουν όφειλαν να το διερευνήσουν ότι η ΔΗΚΕΑΒ έχει 15 εργαζόμενους! Επομένως, ο νόμος επιβάλλει την αντικατάσταση του εκπροσώπου τους και τίποτα δεν έγινε «αυθαίρετα»
2.    Αν δεν συγκροτηθεί με σύννομο τρόπο το ΔΣ θα υπάρξουν καθυστερήσεις και στις προκηρύξεις και στις προσλήψεις και στη λειτουργία της ΔΗΚΕΑΒ. Θα έλεγα λοιπόν ότι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό των εργαζομένων μάλλον θα έπρεπε να βάζουν ως προτεραιότητα  τη νόμιμη  συγκρότηση του ΔΣ.
3.    Τώρα σχετικά με την τρίμηνη παράταση της θητείας του προηγούμενου Προέδρου της απελθούσης δημοτικής αρχής, θα έλεγα ότι είναι αντίληψη άκρως αντιδημοκρατική. Μας ζητούν, με λίγα λόγια,   να εξακολουθούν να διοικούν τη Δημοτική Επιχείρηση άνθρωποι τους οποίους αποδοκίμασε ο λαός της Αγίας Βαρβάρας και τους  έθεσε στην Αντιπολίτευση. Και επειδή η δημοτική αρχή  επιμένει στο αναφαίρετο δικαίωμά της να διοικήσει τον Δήμο,  κατηγορείται για αυταρχισμό!
Το παράδοξο είναι ότι   αυτή την εκχώρηση και την παραβίαση της λαϊκής εντολής  τη ζητούν συνδικαλιστές,   αυτοί που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες των αρχών της δημοκρατίας και της προάσπισης των δικαιωμάτων  του λαού και των εργαζομένων!
Συμμεριζόμαστε απολύτως την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ  αλλά όλα πρέπει να γίνουν σύννομα ώστε να λειτουργήσουν το γρηγορότερο τα τμήματα της ΔΗΚΕΑΒ. Και θα έπρεπε οι ίδιοι να μας πιέσουν να λειτουργήσουμε ακόμη πιο γρήγορα  προς όφελος της πόλης και των εργαζομένων που πάνε τα παιδιά τους σχολείο και περιμένουν ν’ ανοίξουν τα τμήματα του Ωδείου, Χορού,  τα αθλητικά τμήματα κλπ
Όσο για τα υπόλοιπα περί μη νομιμοποίησης δημοτικού συμβουλίου και «καθαίρεσης» εργαζομένων τα αφήνω ασχολίαστα…
Αλεξάνδρα Φέγγη
Πρόεδρος ΔΗΚΕΑΒ
Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφούσας Παράταξης
«Αγία Βαρβάρα ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»

δημοσίευσε ...