Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Σχόλιο ΜΕΤΑ για την απεργοσπασία από τη δοτή ομάδα ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ



Όλοι & όλες στους δρόμους. Όλοι & όλες για την επιτυχία της γενικής απεργίας, στις 24 Σεπτέμβρη 2019 

Ως Πέμπτη Φάλαγγα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργεί ανοιχτά και χωρίς καμιά αιδώ η δοτή ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ.
Μόλις είδαν ότι η απεργία της Τρίτης 24η Σεπτέμβρη 2019 παίρνει μαζικά πανεργατικά χαρακτηριστικά, αφού συμμετέχουν οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, καθώς και δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, «ξύπνησαν» και ωθούν τα συνδικάτα που ελέγχουν να πάρουν αποφάσεις για απεργία, αντί στις 24, για τις 25 Σεπτέμβρη!
Δεν θέλουν την απεργία, δεν θέλουν καμία αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην νέα επίθεση που δέχονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα εισοδήματα των εργαζομένων και οι εργασιακές τους σχέσεις και γι’ αυτό αντιδρούν σπασμωδικά, γιατί φοβούνται ότι και το μοναδικό «όπλο» που διέθεταν μέχρι τώρα, να προκηρύσσουν δηλαδή τη Γενική Απεργία, το έχασαν.
Φαίνεται δεσμεύτηκαν απέναντι στα αφεντικά τους να συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και στην «μεταμνημονιακή» περίοδο. Έτσι στο όνομα της «ανάπτυξης», της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και του μεγαλώματος της πίτας, δέχονται να είναι πάλι οι εργαζόμενοι τα νέα θύματα. Να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς σταθερή εργασία και δικαιώματα.
Και η ανταμοιβή τους θα είναι η σύγκληση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η εγγύηση διεξαγωγής του από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, για να συνεχίσει αυτή η ηγεσία να διαχειρίζεται και το νέο πακέτο ΕΣΠΑ και να λειτουργεί ως υπάκουος εταίρος, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», για την άλωση των εργασιακών σχέσεων.
Η επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη και η συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις σ’ όλη την Ελλάδα θα είναι η καλύτερη απάντηση στην απεργοσπαστική υπονόμευσή της από τη ηγεσία της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ.
Η ανοιχτή απεργοσπαστική έκκληση απ’ αυτήν την γραφειοκρατική ηγεσία έχει και ένα θετικό: Αποκαλύπτει το ρόλο της, καθώς -συν τοις άλλοις- πρέπει να μας πει, γιατί η απεργία θα έχει επιτυχία μια μέρα αργότερα απ’ αυτή που προκηρύχθηκε. Είμαστε σίγουροι πως αν είχε προκηρυχθεί η απεργία εξαρχής στις 25, αυτή θα έλεγε για 26!
ΥΓ. Και επειδή όταν γραφόταν το σχόλιο δεν είχε βγει η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της να καλεί για απεργία στις 2/10, νομίζαμε ότι αυτή η ηγεσία είχε πιάσει πάτο! Φαίνεται ότι είναι πολλά ακόμα της αμαρτίας τα σκαλιά.

δημοσίευσε ...