Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Ιωαννιτών: Με «πλαστές» πλειοψηφίες ψηφίζουν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών – Δεν θα τους περάσει


Σχόλιο του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων της και η νέα δημοτική αρχή Ιωαννιτών του κ. Μωυσή Ελισάφ επιχειρεί να αναθέσει σε εργολάβο την αποκομιδή απορριμμάτων και το πλύσιμο των κάδων δύο δημοτικών ενοτήτων. Όπως φάνηκε δε από την συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον Δήμαρχο, η ιδιωτικοποίηση που επιχειρεί τώρα εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό και πολιτική που θέλει να εφαρμόσει και να ιδιωτικοποιήσει αρκετές αν όχι όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Την πολιτική της «ανάπτυξης» τους, την ανάπτυξη της κερδοφορίας του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, λειάνει το έδαφος το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών και για να μπει το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο.
Με την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 και την μαζική παρουσία μας στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση:
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα εργασιακά μας δικαιώματα
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας
Η πολιτική σας δεν θα περάσει
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρέθηκε το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2019 στα Ιωάννινα προκειμένου να στηρίξει και με την παρουσία της  την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων ενάντια στην ανάθεση των εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας δύο Δημοτικών Ενοτήτων (Ανατολής και Περάματος) που προωθεί η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή του κ. Μωυσή Ελισάφ.
Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της νέας Δημοτικής Αρχής για την διατήρηση και διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών επέλεξε, όχι τυχαία, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ν.Δ. επισκεπτόταν την πόλη, να φέρει θέμα στην οικονομική επιτροπή την τροποποίηση του προϋπολογισμού με την δημιουργία νέων κωδικών και πίστωσης προκειμένου να αναθέσει την καθαριότητα των δημοτικών ενοτήτων Ανατολής και Περάματος, σε εργολάβους.
Τόσο στην συνάντηση των εκπρόσωπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με τον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ όσο και στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου στην οικονομική επιτροπή, ένα συμπέρασμα βγήκε. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το ότι ο σχεδιασμός και η πολιτική της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών.
Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε αλλά και χωρίς να είναι διατεθειμένος να κάνει απολύτως καμία ενέργεια για να το αυξήσει, προχωρώντας σε προσλήψεις, επιλέγει την λύση των εργολάβων εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με των εργαζομένων και κυρίως με τα συμφέροντα των Δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί τα κέρδη των εργολάβων, με την αύξηση των ήδη υπέρογκων δημοτικών τελών.
Με την ψήφιση της τροποποίησης του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μόνο από την «πλαστή» πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου που ο αντιδημοκρατικός Νόμος 4623/2019 έχει δώσει αλλοιώνοντας την ψήφο των δημοτών, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας για τους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους το θέμα δεν έκλεισε, αντίθετα τώρα άνοιξε…!!!
Η κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου με την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και η δυναμική παρέμβαση στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν μόνο η αρχή. Υπάρχει και η συνέχεια εφόσον η Δημοτική Αρχή επιμείνει στην επιλογή των εργολάβων στην καθαριότητα ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων, την εργασία τους και το μεροκάματο που πάνε στις οικογένειες τους για να ζήσουν.
Στον πόλεμο που επιχειρεί με την πολιτική της να ανοίξει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ με τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, να είναι σίγουροι ότι θα βρουν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου μπροστά τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών για την επιχειρούμενη παράνομη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και την καλεί να μην επιμείνει σ’ αυτήν της την επιλογή. Να ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού και στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας και κυρίως τις ανάγκες των δημοτών, όπως ορίζει σαφέστατα η νομοθεσία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επίσης στηρίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων για κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση που θα επιχειρήσει η Δημοτική Αρχή και καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των Δήμων, την εργασία μας και τα δικαιώματα μας.


Στο βίντεο που ακολουθεί η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των εργαζομένων


 

δημοσίευσε ...