Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Με την συγκατάθεση της ΣΥΝ.ΑΝ νέα εργολαβία στο πράσινο του Δήμου Πειραιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην χθεσινή (9/3/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής να εκχωρεί αρμοδιότητες υπηρεσιών του Δήμου ή και ολόκληρες τις υπηρεσίες, όπως στην περίπτωση του Ηλεκτροφωτισμού, σε εργολάβους.
Η δεύτερη κατά σειρά εργολαβία της υπηρεσίας Πρασίνου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, έρχεται και επιβεβαιώνει την πλήρη ταύτιση και συγχρόνως την στήριξη της Δημοτικής Αρχής του κ. Μώραλη στην πολιτική της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης της Ν.Δ και της λογικής του «ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ».
Να επισημάνουμε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε την εργολαβία, ενώ ο «Πειραιάς για όλους» (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε παρών, χωρίς να τοποθετηθεί στο θέμα.
Με άλλοθι την απαξίωση της υπηρεσίας και με όχημα το άρθρο 178 του «αναπτυξιακού» νόμου της κυβέρνησης, η Δημοτική Αρχή Πειραιά προχώρησε στην ψήφιση της νέας εργολαβίας, αγνοώντας απαξιωτικά την πρόταση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Πειραιά για εκτέλεση του έργου με αυτεπιστασία, διευκρινίζοντας βέβαια την πάγια θέση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στην απαξίωση της πρότασης συντέλεσε τα μέγιστα η προηγούμενη τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΣΥΝ.ΑΝ που ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε να δοθεί η εργολαβία αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες της υπηρεσίας, ενισχύοντας έτσι την θέση της Δημοτικής Αρχής.
Τελικά ο πρόεδρος του Συλλόγου και στέλεχος της ΣΥΝ.ΑΝ, τι ήρθε να κάνει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπερασπιστεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών ή να βάλει πλάτη στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της Δημοτικής Αρχής του κ. Μώραλη;
Αυτό εννοεί ο επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ και πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ όταν δηλώνει δημοσίως: «Οφείλουμε να παρεμβαίνουμε  δυναμικά σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των δημοσίων υπηρεσιών. Αυτός ο νόμος πρέπει για άλλη μια φορά να μείνει στα χαρτιά.»
Η πλειοψηφία των Δημάρχων και κυβέρνηση χέρι – χέρι υλοποιούν την πολιτική της «ανάπτυξης» των λίγων σε βάρος των πολλών, υπεραπλουστεύουν όλες τις διαδικασίες ώστε εύκολα και γρήγορα να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
«Δούρειος Ίππος» στην προσπάθεια τους είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που προκειμένου να μην χάσουν εύνοια και θέσεις εξαπατούν και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από τον αγώνα αντίστασης και ανατροπής της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δυνάμεις της  ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Πειραιά έθιξαν το θέμα της λήψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, μιας και η Δημοτική Αρχή Πειραιά όταν έγινε συζήτηση του θέματος δεν έθιξε καθόλου την προστασία των εργαζομένων από τον νέο θανατηφόρο ιό.
Ζητήσαμε πέρα από τα υλικά καθαριότητας (σαπούνια, απολυμαντικά κλπ) που πρέπει άμεσα να χορηγηθούν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και προκειμένου να βοηθήσουμε  στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι με άδειες χωρίς περικοπής μισθού και ασφάλισης όταν νοσήσει συγγενικό τους πρόσωπο ή οι ίδιοι ή όταν έχουν μικρά παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία που κλείνουν.
Επίσης ζητήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για τα εργοστάσια καύσης και την Διαχείριση Απορριμμάτων με αφορμή τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη που έχει εξαγγείλει.
Τέλος σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Πειραιά καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε το ψήφισμα  του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων της πλειοψηφίας και των εκπροσώπων της ναζιστικής φασιστικής συμμορίας της ΧΑ που έδωσαν και τα συγχαρητήρια τους στην Δημοτική Αρχή για το ψήφισμα. Το ψήφισμα στρέφεται κατά των κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους προσφύγων και μεταναστών και επικροτεί τις ενέργειες παρακρατικών και φασιστικών ομάδων στον Έβρο καθώς και των δυνάμεων καταστολής που έδρασαν στην Χίο και την Μυτιλήνη.
Πειραιάς 10/3/2020

δημοσίευσε ...