Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: νέα εργολαβία στο πράσινο - εκφοβισμοί και απειλές για πειθαρχικές διώξεις



Με νέο  έγγραφο – οδηγία συνεχίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά τον εκφοβισμό των εργαζομένων με απειλές για πειθαρχικές διώξεις.
Αυτή την φορά τον Διευθυντή Καθαριότητας τον ενόχλησαν τα λιγοστά Ι.Χ. που παρκάρουν στο χώρο του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων (Γκαράζ οδού Ρετσίνας 45), λόγω έλλειψης χώρου στάθμευσης και προχώρησε στην διακίνηση εγγράφου όπου επικαλούμενος θέματα ασφαλείας ισχυρίζεται ότι η στάθμευση Ι.Χ στο χώρο του Γκαράζ θεωρείται πειθαρχικό αδίκημα και θα διώκεται ο εργαζόμενος – κάτοχος του Ι.Χ.
Θεωρούμε αδιανόητο ο Διευθυντής Καθαριότητας – Ανακύκλωσης να βάζει προσχηματικά θέμα ασφάλειας τα λιγοστά σταθμευμένα από ανάγκη Ι.Χ των εργαζομένων στο χώρο και να απειλεί με πειθαρχικές διώξεις, ενώ να κλείνει τα μάτια στα σοβαρά προβλήματα που πράγματι εγείρουν θέματα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και η υπηρεσία να μην λαμβάνει κανένα μέτρο.
Η σκάφη με τα απόβλητα των σαρώθρων και των καδοπλυντηρίων, τα στραγγίσματα της, τα βουνά από τα στρώματα, τα ογκώδη αντικείμενα και τα μπάζα μπορεί να τα απομάκρυναν προκειμένου να μην τα βρει στο χώρο το ΣΕΠΕ στο προκαθορισμένο ραντεβού τους(!!!), ωστόσο το ίδιο χάλι παρατηρείται από την επόμενη της επίσκεψης της Επιθεώρησης Εργασίας.
Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή Πειραιά έχει βρει τους πρόθυμους από την διοίκηση για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς της. Να απαξιώσει τις υπηρεσίες του Δήμου και τις εκχωρήσει σε εργολάβους. Οι προθέσεις δε της Δημοτικής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου έχουν γίνει ξεκάθαρες και αποτυπώνονται από τις εργολαβίες στον Ηλεκτροφωτισμό, στο Πράσινο, στον ΟΠΑΝ και αλλού.
Ενδεικτικό της απαξίωσης των υπηρεσιών είναι ότι στο Τμήμα Κίνησης Οχημάτων – Μηχανημάτων της Δ/νσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης δεν έχει τοποθετεί σύμφωνα με τον Ν.3584/2007 αναπληρωτής προϊστάμενος στην θέση του προϊσταμένου που βρίσκεται σε άδεια, με αποτέλεσμα να επικρατεί χαοτική κατάσταση.
Σήμερα (9/3/2020) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 9ο Θέμα είναι μια νέα εργολαβία στο Πράσινο, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Δημοτική Αρχή Πειραιά με την μέθοδο της σαλαμοποίησης, κομμάτι – κομμάτι επιχειρεί να δώσει βασικές υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες.
Την προηγούμενη Πέμπτη η κυβέρνηση κατά παραγγελία της πλειοψηφίας των Δημάρχων, των επιχειρηματικών ομίλων και των σκουπιδοεργολάβων, με νομοθετική διάταξη υπεραπλούστευσε την διαδικασία απόφασης ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, δίνοντας την αποφασιστική αρμοδιότητα στην Οικονομική Επιτροπή υποβαθμίζοντας τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν χωρίς καμία παρέκκλιση τα σχέδια που τους έχουν υπαγορεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την κερδοφορία των λίγων και την εξαθλίωση των πολλών.
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και επιπλέον χαράτσια στους δημότες. Κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση των σχεδίων της Δημοτικής Αρχής και της κυβέρνησης .
Ζητάμε να ανακληθεί το έγγραφο – οδηγία της Δ/νσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης που εκφοβίζει τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις.
Οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται ούτε τρομοκρατούνται
Να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Δεν συναινούμε στο «πλιάτσικο» των υπηρεσιών.

δημοσίευσε ...