Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΣΟΜΕΔΠ: η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση για το συνδικαλιστικό έγκλημα στον δήμο Αλίμου

 




Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά καταδικάζει την τακτική και πολιτική της δημοτικής αρχής Αλίμου που επιχειρεί προκλητικά να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

Με εισήγηση του δημάρχου Αλίμου Αντρέα Κονδύλη η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφάσισε την αποστολή εξώδικων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη τους στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Αναστασία Παπαχρίστου, για τις συνδικαλιστικές διώξεις που δέχεται επανειλημμένα, επειδή τολμά να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην υποκύπτει στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία του δημάρχου.

Ο δήμαρχος Αλίμου απαιτεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα φυσικά πρόσωπα να «συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις» του, εκβιάζοντας με αγωγές και μηνύσεις, όπως άλλωστε και στο παρελθόν έχει πράξει κατά συνδικαλιστών αγωνιστών που υπερασπίστηκαν συνάδελφο για να μην παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης μετά από αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη του δημάρχου και εκκρεμεί η δίκη.

Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τον περιορισμό, μέχρι εξαφάνισης, της συνδικαλιστικής δράσης. Ευελπιστεί με τα εξώδικα και τις απειλές να φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης και αντίστασης στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες του, που για αυτές έχει αποφανθεί και το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και επιχειρεί να εξοντώσει ηθικά και οικονομικά όσους τολμούν να έχουν φωνή απέναντι στην αντεργατική πολιτική των δημάρχων και της κυβέρνησης.

Δεν θα εγκαλέσουμε τον δήμαρχο Αλίμου να πάρει κάτι πίσω, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εκδικητική μανία που τον διακρίνει για όσους «σηκώνουν ανάστημα» δεν τον αφήνει να το πράξει. Θα θυμίσουμε όμως μια λαϊκή παροιμία, «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια».

Καλούμε όμως την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει να κρύβεται, να σταματήσει να σιωπά στο συνδικαλιστικό έγκλημα που συντελείται στον Άλιμο και με ευθύνη δικών της συνδικαλιστικών στελεχών. Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρουν θέση τόσο για την συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφισας Αναστασίας Παπαχρίστου όσο και για τα εξώδικα και τις απειλές του δημάρχου Αλίμου Αντρέα Κονδύλη προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συναδέλφους που δήλωσαν την αλληλεγγύη τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Λουκίσας Μιλτιάδης       Γκιτάκος Βασίλης


 

 



δημοσίευσε ...