Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Περιφέρεια και κυβέρνηση χέρι - χέρι με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στην διαχείριση απορριμμάτων

 


Δελτίο τύπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 4/2/2021 αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με κύριο θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συζήτηση ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ  αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει διαχρονικά από πλευράς των κυβερνήσεων και που κινείται σε τροχιά πλήρους ιδιωτικοποίησης μέσω των ΣΔΙΤ.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η κεντρική πολιτική επιλογή της υποβάθμισης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ αποτελεί και το όχημα για την πλήρη παράδοση σε ιδιώτες όλου του κύκλου εργασιών των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, διαχείριση).

Η πολιτική αυτή είναι όχι μόνο αντεργατική αλλά και αντί περιβαλλοντολογική καθώς το κύριο μοντέλο διαχείρισης που επιλέγεται είναι η καύση.

Απ την μεριά του ο Περιφερειάρχης επέμενε στο «ρεαλισμό» που πρέπει να επικρατήσει και στις ευθύνες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αιτιολογήσει την στήριξη του στις επιλογές κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην διαχείριση απορριμμάτων.

Από ότι διαφάνηκε οι επιλογές κυβέρνησης και περιφερειακής διοίκησης έχουν γίνει. Η άλωση της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ο στόχος. Τα Σωματεία στους ΟΤΑ της Αττικής πρέπει άμεσα να συνεδριάσουν αξιοποιώντας την πείρα τους αλλά και το υλικό από την ημερίδα της ΔΑΣ-ΟΤΑ(https://www.youtube.com/watch?v=2s0Q0--YShk&t=2065s) και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

                                                                             ΑΘΗΝΑ 5/2/2021

δημοσίευσε ...