Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει…», ΣΥΝ.ΑΝ - ΔΑΚΕ και ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) «ξεπλένουν» τον δήμαρχο Αλίμου

 


Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ που διαχωρίζει την θέση της από την εμετική καταγγελία των παρατάξεων ΣΥΝ.ΑΝ – ΔΑΚΕ και ΑΣΚ ΟΤΑ σε βάρος συναδέλφισας που διώκεται από τον δήμαρχο Αλίμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ δηλώνει την αντίθεσή της αλλά παράλληλα και τον αποτροπιασμό της για το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκδόθηκε στις 12/2/2021 με αρ. πρωτ. 69  με την συμφωνία των παρατάξεων ΣΥΝ.ΑΝ-ΔΑΚΕ-ΑΣΚ ΟΤΑ  και το οποίο καταγγέλλει συναδέλφισα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου!!! Το δελτίο τύπου έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ομόφωνη καταγγελία της Ομοσπονδίας για τον δήμαρχο Αλίμου και την τακτική της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που ακολουθεί και ειδικά απέναντι στη συγκεκριμένη συναδέλφισα.

Η θέση μας για την συνδικαλιστική αντιπαράθεση και διαπάλη ενάντια στην εργοδοσία είναι γνωστή. Πρέπει να γίνεται με όρους κινήματος και ως έσχατο μέσο να προκύπτει σε κάποιες περιπτώσεις και υπό κάποιους όρους η προσφυγή και σε ένδικα μέσα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε  με το εμετικό σε ύφος και ήθος κείμενο της ΣΥΝ.ΑΝ της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και της ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) κατά συναδέλφου που διώκεται επανειλημμένα, αναίτια και άδικα από τον δήμαρχο Αλίμου και εξισώνει τις αντεργατικές συμπεριφορές της εργοδοσίας με την συνδικαλιστική δράση, βάζοντας τες στο ίδιο ζύγι.

Το συνδικαλιστικό, εργατικό κίνημα δεν δέχεται μαθήματα συνδικαλιστικής δράσης, συμπεριφοράς και αλληλεγγύης από τους μετρ των εξώδικων, των αγωγών και της καταφυγής για συνδικαλιστικές διαφορές και κριτικής στην αστική δικαιοσύνη.

Όπως για τους ίδιους λόγους δεν ανέχεται «προειδοποιήσεις» ή έμμεσες απειλές όπως αναφέρονται στην τελευταία παράγραφο του Δελτίου Τύπου με σαφή προσπάθεια εξιλέωσης του δημάρχου Αλίμου που γνωρίζουν και οι πέτρες πλέον την αυταρχική και αντεργατική πολιτική του.

Αποκαλύπτεται περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚ-ΟΤΑ), όπως και στο πολιτικό σκηνικό, προσθέτουν και τη δική τους «αριστερή» πλάτη μαζί με ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ στον αυταρχισμό και στην αυθαιρεσία δημάρχων και συναινούν με την στάση τους στις εκδικητικές συνδικαλιστικές διώξεις, κουνώντας μάλιστα επιδεικτικά το δάκτυλο σε Ομοσπονδίες και Σωματεία που εξέφρασαν την ταξική τους αλληλεγγύη.

Αθήνα, 12/2/2021

δημοσίευσε ...