Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ αλληλέγγυα στις ενέργειες των δημάρχων που αντιδρούν στην μνημονική πολιτική

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και με βασική επιδίωξη την κατάργηση του νόμου 4250/2014 και συνεχίζεται με την Απεργία – Αποχή που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ από κάθε εργασία και έχει σχέση με τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου, δεν μπορεί να καμφθεί από τις απειλές και τους εκφοβισμούς του κυρίου Μητσοτάκη.
Επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι να βρεθεί κοινός βηματισμός με τους αιρετούς στον δρόμο του αγώνα, για την υπεράσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της, που η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει προκειμένου να υλοποιήσει μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί στην τρόικα.

Ο υπουργός των απολύσεων και της διοικητικής …απορρύθμισης, προσπαθεί να τρομοκρατήσει, εκτός από τους εργαζόμενους και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στέλνοντας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πέντε δημάρχους από όλους όσους έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους.

Η κίνηση αυτή φανερώνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση που υπηρετεί αλλά πρωτίστως φανερώνει τους πραγματικούς σκοπούς του υπουργού. Τον «καίει» ο προσχηματικός επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων που με τα νέα κριτήρια που θέτει έχει επιλεγεί ως το μέσο για την υλοποίηση της ανθρωποκτόνου δέσμευσης της κυβέρνησης στους δανειστές για τις 6.500 απολύσεις εργαζομένων μέχρι το τέλος του έτους.

Ενώ πάνω από 300 δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα έχουν πάρει απόφαση μη εφαρμογής της «αξιολόγησης» ο υπουργός στέλνει τους πέντε δημάρχους που αντιδρούν στην «αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο, που «τυχαία» και οι πέντε στηριχτήκαν προεκλογικά από δυνάμεις της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΔΗΜΑΡ)

Η αλήθεια την οποία αποκρύπτει ο κ. υπουργός είναι ότι δεν είναι μόνο πέντε οι δήμαρχοι που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο. Σε οκτώ από τους δέκα δήμους που επιχείρησαν να εισέλθουν οι ελεγκτές – επιθεωρητές οι εργαζόμενοι τους έδειξαν την πόρτα εξόδου.    

Η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚ/ΟΤΑ-ΜΕΤΑ στέκεται αλληλέγγυα στις ενέργειες των δημάρχων που αντιστέκονται και μάχονται για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών. Γνωρίζουν οι δήμαρχοι όπως και οι εργαζόμενοι ότι ο προσχηματικός επανέλεγχος δεν γίνεται για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση αλλά στοχοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων να οδηγήσουν στην ερήμωση και στην τελική κατάργηση των υπηρεσιών της, προκειμένου να γίνουν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ θεωρεί ότι η στάση των δημάρχων είναι καθαρή τόσο απέναντι των εργαζομένων, όσο και απέναντι των πολιτών που τους εξέλεξαν.

                  
Σεπτέμβριος 2014                           ΑΣΚ – ΟΤΑ / ΜΕΤΑ

το δελτίο τύπου της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...