Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: 6/7/2022 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά


 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 – 4:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Υλοποιώντας την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιούνη 2022, το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά καλεί τα μέλη του σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που συνεδριάζει την Τετάρτη 6 Ιούλη 2022 στις 4:00 το απόγευμα.

Η δημοτική αρχή Πειραιά όχι μόνο συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά αλλά προσπαθεί να υποβαθμίσει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους του δήμου. Επιπλέον σε συνεννόηση με την διοίκηση της υπηρεσίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης χρησιμοποιούν αναχρονιστικές μεθόδους, καταδικασμένες από το σύνολο των εργαζομένων και του λαού, προκειμένου να ανακόψουν τους εργαζόμενους από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

Οι εκδικητικές – τιμωρητικές μετακινήσεις εργαζομένων, η αλλαγή βάρδιας και δρομολογίων, οι απειλές για κόψιμο ημερήσιου μεροκάματου, για δήθεν μη ανανέωσης της σύμβασης, ακόμα και αυτές που φτάνουν  άθλια μέχρι την απόλυση, όπως και η προσπάθεια εκμαυλισμού συνειδήσεων με τα λίγα ψίχουλα των υπερωριών για τον μήνα Μάιο που διαδίδει η δημοτική αρχή μέσω των «υπευθύνων» της ότι θα δώσει, προκειμένου να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκφυλίσει την ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία, έχουν πέσει ήδη στο κενό από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις της δημοτικής αρχής αποδεικνύουν περίτρανα σε όλους την συμμετοχή των εργαζομένων στην ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία, που έχει προκηρύξει νόμιμα το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά. Όπως επίσης οι κινήσεις αυτές, διαψεύδουν και τον ίδιο τον δήμαρχο Πειραιά που διαβεβαίωνε το δημοτικό συμβούλιο ότι 6 – 7 εργαζόμενοι απέχουν τελικά από την υπερεργασία των Σαββατοκύριακων και Αργιών.

Το «βάλτε πλάτη» μας τελείωσε! Η πλάτη των εργαζομένων δεν αντέχει άλλα βάρη. Από την μία η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια, η υπερφορολόγηση,  η πανδημία, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και από την άλλη η εκμετάλλευση, η καθήλωση των μισθών για μια 12ετία, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ρεπό ανάπαυσης που δεν δίνονται, η καταστρατήγηση του ωραρίου, οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τα ΜΑΠ που δεν χορηγούνται, η μετατροπή της μόνιμης εργασίας σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα. 

ΟΧΙ δεν θα «κάτσουμε στα αβγά μας» όπως θέλει η δημοτική αρχή Πειραιά και όπως μας διαμηνύει με φιρμάνια «να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις της». Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ότι όσο δείχνουν ανοχή στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής Πειραιά, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η εκμετάλλευση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για να αναστρέψουμε την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με την πολιτική και την τακτική της η δημοτική αρχή Πειραιά και που πάει χέρι – χέρι με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, γιατί τα προβλήματα μας είναι κοινά και έχουν την ίδια αφετηρία, να συμμετάσχουν δυναμικά την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στις 4:00 το απόγευμα στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Διεκδικούμε:

1.Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών που οφείλει η δημοτική αρχή Πειραιά από τον Οκτώβριο 2021 μέχρι σήμερα.

2.Πλήρη εφαρμογή και χωρίς παρερμηνείες του 32ωρου υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας, της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους δημοσίου δικαίου και Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

3.Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών που δεν έχει χορηγήσει ο δήμος Πειραιά σε όλους τους δικαιούχους και καταβολή του ποσού αυτού.

4.Χορήγηση ΟΛΩΝ των ΜΑΠ και του γάλακτος του τρέχοντος έτους σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους.

5.Υλοποίηση της απόφασης 6/2022 του Ειρηνοδικείου Πειραιά (Διαδικασία Περιουσιακών Διαφορών) και άμεση καταβολή  των εκδικασθέντων ποσών στους δικαιούχους.

6.Να μπει τέλος στο εργασιακό bullying, στις εκδικητικές και τιμωρητικές μετακινήσεις, αλλαγή βαρδιών και συναφών ενεργειών που στόχο έχουν την καταστολή της αγωνιστικής δράσης και την διεκδίκηση του δίκιου των εργαζομένων.  

7.Εφαρμογή των μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την θερμική καταπόνηση.

8.Στήριξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις στις δικαστικές διεκδικήσεις τους για μετατροπή της σύμβασης σε Αορίστου Χρόνου.

9.Κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΣ

ΕΛΠΙΔΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

ΟΠΛΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


 

δημοσίευσε ...