Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Θλιβερή πρωτοπορία στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί η Δημοτική Αρχή Αλίμου


 

Ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την δημοτική αρχή Αλίμου

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έχει στηθεί ειδικά μετά το νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη. Σε δεκάδες χώρους εργασίας πρωτοπόροι συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια επειδή υπερασπίζονται συναδέλφους τους και εργατικά δικαιώματα.

Στους Δήμους θλιβερή πρωτοπορία είναι η δημοτική αρχή Αλίμου. Αποτελεί τον προάγγελο όσων συνδικαλιστικών διώξεων ασκηθούν σε όσους αντιδρούν, αντιστέκονται και καταγγέλλουν. Είναι συνέχεια φαινομένων, όπως η αστυνομική παρουσία σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πειραιά, που πραγματοποίησε το Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, όπου όλως τυχαίως γραμματέας είναι το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ο.Τ.Α. Βασίλης Γκιτάκος ένας εκ των διωκόμενων.  

Αντί λοιπόν οι Δήμαρχοι να ασχολούνται με τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι δημότες τους, αντί να διεκδικούν επιπλέον κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων βρήκαν μέσω της δημοτικής αρχής Αλίμου τη λύση. Θα τα πάρουν από τους συνδικαλιστές. Όχι βέβαια τους «συνδικαλιστές» που σκύβουν το κεφάλι και βάζουν πλάτη στους σχεδιασμούς τους αλλά από εκείνους που αντιδρούν, διεκδικούν.

Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου αλλά και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη. Θεωρούν ότι έτσι θα βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα. Πιστεύουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους του δήμου Αλίμου και θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα τους σχεδιασμούς τους.

Οι νόμοι και τα δικαστήρια, που βγάζουν το 99% των απεργιών ως παράνομες, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές για τα δόντια τους. Δεν είναι όλοι Παναγόπουλοι και yesmen. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις, ούτε οι καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο δρόμο και με τους αγώνες μας θα κάνουμε το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» πραγματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

δημοσίευσε ...