Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Καταψηφίστηκε ο νέος ΟΕΥ του δήμου Πειραιά στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο


 

Ηχηρό χαστούκι για την δημοτική αρχή και τους εμπνευστές που συνέταξαν τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) αποτέλεσε η αρνητική γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 με 4 ψήφους κατά της εισήγησης και 1 ψήφο υπέρ, γνωμοδότησε αρνητικά για τον νέο ΟΕΥ, που ψήφισαν τον περασμένο Μάιο στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» και η συνεργαζόμενη παράταξη με την δημοτική αρχή «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο».

Την αντιδραστικότητα του νέου ΟΕΥ, όπως είχε ψηφιστεί πλειοψηφικά στο δημοτικό συμβούλιο, που οδηγούσε σε συρρίκνωση και δυσλειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, σε επιπλέον εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους, σε επιπλέον αναθέσεις εργασιών σε εργολάβους και ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και μέσω του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» του δήμου, είχε επισημάνει και καταγγείλει το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά σε όλους τους τόνους. Το ίδιο είχε πράξει το Σωματείο μας και μάλιστα εμπεριστατωμένα και στις δύο συναντήσεις των τριών σωματείων με τον δήμαρχο Πειραιά που είχαν αντικείμενο συζήτησης τον νέο ΟΕΥ και προκλήθηκαν από την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης δεν έδωσαν τον λόγο στον εκπρόσωπο του ΣΟΜΕΔΠ να παρέμβει στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με θέμα την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Κανένας εφησυχασμός δεν υπάρχει στους εργαζόμενους παρά μόνο επαγρύπνηση για την περίπτωση που η δημοτική αρχή επιμείνει στην απόφασή της και στείλει με αρνητική γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου τον νέο ΟΕΥ για έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν λύνεται με καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, παρά μόνο με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η θέση του ΣΟΜΕΔΠ όπως έχει διατυπωθεί πολλές φορές είναι ότι θέλουμε ΟΕΥ αξιοκρατικό, που θα σέβεται τον εργαζόμενο και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...