Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Με την συνδρομή της αστυνομίας η δημοτική αρχή Πειραιά απαγόρευσε την είσοδο των εργαζομένων στο δημαρχείο.


 

Η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά είχε εξαγγείλει παράσταση διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος Πειραιά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης έδωσαν εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν από νωρίς καλέσει, να απαγορεύσουν την είσοδο στους εργαζόμενους.

Η ενσωμάτωση της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταστολή κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης και την φίμωση των εργαζομένων από την δημοτική αρχή, είναι εξόφθαλμη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΟΜΕΔΠ ζήτησαν από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αφήσει μία αντιπροσωπεία 15 εργαζομένων από τους συγκεντρωμένους να παρευρεθεί στον εξώστη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, τηρουμένων των πρωτοκόλλων κατά της διασποράς της πανδημίας, προκειμένου η συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων να γίνει μπροστά στους εργαζόμενους και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και αποκλεισμένους τους εργαζόμενους.

Οι αντιδράσεις τόσο του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, όσο και οι προκλητικές και απαξιωτικές, προς το Σωματείο μας,  αντιδράσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμίδη έκαναν κατανοητό σε όλους ότι κάτι τέτοιο θα τους εξέθετε, γι’ αυτό και προφασίστηκαν κίνδυνο διασποράς της πανδημίας. Δυστυχώς όμως για εκείνους η διάψευση ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης τους και πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, γιατρό κ. Αλέξανδρο Τζεφεράκο, που διαβεβαίωσε ότι κανένας κίνδυνος διασποράς της πανδημίας δεν θα υπάρξει με την παρουσία 15 εργαζόμενων.

Από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, εκτός από την «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» η οποία έβαλε το θέμα της συζήτησης των προβλημάτων – αιτημάτων των εργαζομένων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αποχώρησε από την συνεδρίαση μαζί με τα μέλη του ΔΣ του ΣΟΜΕΔΠ όταν δεν έγινε αποδεκτό από την δημοτική αρχή το αίτημα να παρευρεθούν στην συζήτηση και 15 εργαζόμενοι από τους συγκεντρωμένους, τους εργαζόμενους και το Σωματείο στήριξε με την τοποθέτηση της και η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για όλους». Αλληλέγγυο στους εργαζόμενους και το Σωματείο στάθηκε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με την φυσική παρουσία μελών της διοίκησης του.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας στα αυθαίρετα συμπεράσματα και τις συκοφαντίες της δημοτικής αρχής ότι πρόκειται για έναν ή μια χούφτα εργαζόμενους που αντιδρούν και κινητοποιούνται.

Η τρομοκρατία τους δεν μας τρομάζει, ούτε υποχωρούμε από τα δίκαια αιτήματα μας. Με δύναμη την συσπείρωση, ελπίδα τον αγώνα και όπλο την αλληλεγγύη, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την αποχή από την υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Ιούλη 2022.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 


δημοσίευσε ...