Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αλληλεγγύη στους συναδέλφους του δήμου Πειραιά

 


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του και στηρίζει την κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 του Ιούλη στις 4 το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά.

Οι συνάδελφοι του Δήμου Πειραιά εδώ και μέρες απέχουν από την υπερωριακή εργασία και διεκδικούν:


 

Την πλήρη εφαρμογή της Σ.Σ.Ε. και χωρίς παρερμηνείες του 32ώρου για όλους τους εργαζόμενους.

Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών τους που τους χρωστάει ο Δήμος από τον Οκτώβρη του 2021.

Την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Την συνομολόγηση της Δημοτικής Αρχής στον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Και αντί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά να υιοθετήσει τα αιτήματα των συναδέλφων και άμεσα να προχωρήσει σε λύση τους, προσπαθεί να τους εκβιάσει λέγοντας τους ότι θα τους αλλάξει βάρδιες ή δρομολόγια, ότι θα τους κόψει το μεροκάματο τους, φτάνει ακόμα και σε σημείο να απειλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους ότι δήθεν δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης τους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβερνητική γραμμή. Έχει υιοθετήσει και υλοποιήσει όλους τους αντιδραστικούς νόμους των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ευρωπαϊκής ένωσης. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τσακίσει ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους συναδέλφους με σκοπό να μειώσει ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος. Καμιά κυβέρνηση και κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Καλούμε τώρα την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά να σταματήσει τους εκβιασμούς και τις απειλές και άμεσα να υιοθετήσει και να δώσει λύσεις στα αιτήματα των συναδέλφων.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μην τρομοκρατηθούν από τις απειλές της Δημοτικής Αρχής, αντιθέτως να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο, να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, οργανωμένα μέσα από το Σωματείο τους και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...