Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» ο δήμαρχος Πειραιά, προσπαθεί να θολώσει τα νερά

Η ΑΣΚ – ΟΤΑ καταγγέλλει το δήμαρχο Πειραιά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τις αθλιότητες που προξένησαν με την απαράδεκτη στάση τους  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης 13 Νοεμβρίου 2012, παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίοι παραβρέθηκαν για να παρέμβουν στις απολύσεις των συναδέλφων υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔ. ΑΧ. που προωθεί η εφαρμογή του πιο αντεργατικού νόμου που ψηφίστηκε από την τρικομματική μαύρη συγκυβέρνηση.

Ο «αντιμνημονιακός» δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και η δημοτική του ομάδα που διοικεί το δήμο, δεν ξέφυγε για άλλη μια φορά από την πεπατημένη που ακολουθεί από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, να εξαπολύει δηλαδή  επαναστατικές κορώνες για να δημιουργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους του δήμου που δοκιμάζονται σκληρά και από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Προκειμένου να τα έχει καλά με τον πολιτικό του φορέα και τον πολιτικό του φίλο, πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και να του παρέχονται  «διευκολύνσεις» πάνω ή κάτω από το τραπέζι, απέφυγε δημιουργώντας τεχνητή ένταση να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση που ομόφωνα συμφώνησαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που παρευρίσκονταν από το δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό φορέα τους, για την μη αποστολή στοιχείων και διαπιστωτικών πράξεων στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο δήμαρχος Πειραιά κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια,  δεν δίστασε να αποκαλέσει τους εκλεγμένους εκπρόσωπους της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ τραμπούκους και φασίστες επειδή ζήτησαν το λόγο να υπερασπίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία και να ενημερώσουν για τις τραγικές συνέπειες που έρχονται από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου στους εργαζόμενους, στην κοινωνία και στον ίδιο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αντίθεση με τους διορισμένους αυλοκόλακες «συνδικαλιστές»  διοικούσας επιτροπής  συλλόγου που όντας σε εντεταλμένη υπηρεσία τους έδωσε ελεύθερα το λόγο, προκειμένου να παίξουν διασπαστικό ρόλο μεταξύ των εργαζομένων και να πλέξουν το εγκώμιο το δικό του και της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε επίσης τις συνδικαλιστικές διώξεις που ασκεί ο δήμαρχος Πειραιά σε συναδέλφους συνδικαλιστές εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να χειραγωγηθούν και να σωπάσουν σε μια τόσο κρίσιμη για τα εργασιακά δικαιώματα χρονική περίοδο, καθώς επίσης  και την προσπάθεια απαξίωσης και αποδυνάμωσης,  με τις επικείμενες μετακινήσεις προσωπικού από το συνεργείο επισκευής και συντήρησης  μηχανημάτων και οχημάτων που έχει αποφασίσει,  προκειμένου να το αναθέσει σε ιδιώτες (ψηφίστηκε αντί του ποσού των 7.000.000€ περίπου η προμήθεια οχημάτων μηχανημάτων με την ευθύνη της συντήρησης στην προμηθεύτρια εταιρεία).

Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά να μην εμπιστευθούν σε καμία περίπτωση τις επικοινωνιακές κορώνες αποπροσανατολισμού του δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος αν ήθελε και αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τους εργαζόμενους μπορούσε να πάρει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων, αλλά αυτές βέβαια θα τον έφερναν αντιμέτωπο με τη νεοφιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ. που ανήκει και την οποία υπηρέτησε από κυβερνητικές θέσεις και εξακολουθεί να την υπηρετεί και τώρα. Η εφαρμογή των μνημονίων της τρικομματικής συγκυβέρνησης  που ακολουθεί ο δήμαρχος Πειραιά πιστά, μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Η συσπείρωση των εργαζομένων παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, παρακάμπτοντας τις εργοδοτικές ηγεσίες των σωματείων, όπου υπάρχουν, και η μαζική συμμετοχή τους στον αγώνα αντίστασης ,αντίδρασης και ανατροπής  της πολιτικής των μνημονίων και αυτών που την εφαρμόζουν είναι ο μόνη ελπιδοφόρος λύση  για να βγάλει τους εργαζόμενους από την κρίση που οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο δημιούργησαν εις βάρος τους.

Δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα, όσα μέσα και να χρησιμοποιήσουν
           
Νοέμβριος 2012                                    Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...