Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εμπαιγμός και εκμετάλλευση από το δήμαρχο Πειραιά !!!



Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται σκληρά οι εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, με τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση να αποτελούν δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων αφαιρώντας τους το δικαίωμα στην εργασία και ρίχνοντας τους στην διαθεσιμότητα αρχικά και στην ανεργία στην συνέχεια, ο δήμαρχος Πειραιά   διάλεξε για να παίξει τα μικροπολιτικά του παιχνίδια.

 Εκμεταλλευόμενος την αγωνία των εργαζομένων και την δεινή θέση στην οποία τους έχει φέρει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός των απολύσεων με ρουσφετολογικούς όρους, δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους για οριστική επίλυση του προβλήματος.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε την λήψη ομόφωνης απόφασης για κάλυψη των εργαζομένων που το 3ο μνημόνιο τους βάζει σε διαδικασία διαθεσιμότητας – απόλυσης, με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ο δήμαρχος και η πλειοψηφική του ομάδα  σκόπιμα το απέφυγαν έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του το πως θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά – ψηφοθηρικά, πουλώντας υποχρέωση στους εργαζόμενους.

Αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από το ταξικό εργατικό κίνημα και τις πραγματικές λύσεις που έρχονται μέσα από τους αγώνες, δείχνοντας το δρόμο του ρουσφετιού και της εκδούλευσης, μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να θρέφει φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για να μην τεθεί εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα ή αν αυτό συμβεί, θα τους επανατοποθετήσει στις ήδη καταργημένες θέσεις τους, αυτά είναι λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και επικοινωνιακά παιχνίδια. Τα μνημόνια, η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν κάνουν εξαιρέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για εργαζόμενους.

Στην προσπάθεια του αυτή ο δήμαρχος δεν είναι μόνος, βρίσκει εύκολους συμπαραστάτες τις χειραγωγημένες ηγεσίες συλλόγων – σωματείων, που έχουν μάθει να υπηρετούν τα «αφεντικά» τους και να υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, λειτουργώντας υποτελικά και με ιδιοτέλεια.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι κερδήθηκε η μάχη των απολύσεων, αντίθετα το μνημόνιο και η πολιτική της συγκυβέρνησης φέρνει πολύ περισσότερες απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις, υποχρεωτική αργία, κατάργηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές μισθών.

Η ελπίδα και οι λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων θα έρθουν  μόνο μέσω του μαζικού αγώνα και των δυναμικών δράσεων  για ακύρωση στην πράξη της εφαρμογής του μνημονίου και ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την υπηρετούν.

Να είναι σίγουρος ο δήμαρχος Πειραιά ότι οι πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις που ασκεί με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα, έχουν  αντίθετο αποτέλεσμα, θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του σε ότι επιχειρεί και είναι ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

δημοσίευσε ...