Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Μνημόνιο και μέτρα να μείνουν στα χαρτιά»


Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης ή αλλιώς ο υπουργός των απολύσεων κ. Μανιτάκης τελώντας υπό πλήρη σύγχυση εξέδωσε νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιο προκειμένου να κάμψει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων για ακύρωση στην πράξη του μνημονίου, που αυτός και η υπόλοιπη τρικομματική συγκυβέρνηση θέλουν να εφαρμόσουν.
Με έντονο το φόβο να «εκτεθούν», Σαμαράς και συνεταίροι στην κυβέρνηση, απέναντι στις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους «ανωτέρους» τους τοκογλύφους δανειστές, προσπαθούν έντρομοι να εκτελέσουν  την διαταγή της τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο.
 

Η συνταγή γνωστή από τα μνημόνια, θέλουν να επικρατήσει  «κανιβαλισμός», προσπαθούν να χωρίσουν στα δύο τους εργαζόμενους σε απολυμένους και μη, ώστε ο ένας να τρώγεται με τον άλλον και να ασκηθεί  πίεση στους προϊσταμένους των γραφείων προσωπικού για αποστολή των στοιχείων που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και στην καταστροφή τις χιλιάδες οικογένειές τους.
 
Το στοιχείο του αποπροσανατολισμού για να αποδυναμώσουν την δυναμική αντίδραση που δείχνουν οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του εφησυχασμού, ότι δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά  για μετακινήσεις των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι έντονο και στο νέο παραλήρημα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης.
 
Λένε για άλλη μια φορά ψέματα και εκβιάζουν.
 
Ο εκβιασμός είναι πλέον η πιο αναγνωρίσιμη κυβερνητική πολιτική.
 
Ο ωμός και απροκάλυπτος όμως εκβιασμός που με αυτόν επιχειρούν να κάμψουν την ενότητα και το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θα περάσει.
 
Οι ίδιοι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ρήγμα στο συμπαγή μέτωπο ακύρωσης στην πράξη του 3ου μνημονίου που έχουμε σφυρηλατήσει μέσα από τους δυναμικούς αγώνες μας.
 
Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμιά απόλυση να πραγματοποιηθεί. 
 
Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να εφαρμοστούν το μνημόνιο και τα μέτρα, ο αγώνας μας θα τα ακυρώσει  και θα μείνουν στα χαρτιά.
 
Η κλιμάκωση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων του κλάδου θα είναι η σκληρή απάντηση που θα δώσουμε στα συγχυσμένα εγχώρια «πιόνια» του νεοφιλελευθερισμού,  της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.
       
Νοέμβριος 2012          Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...