Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την υποτελική και δουλοπρεπή συγκυβέρνηση για τις συλλήψεις προς τιμή του Φούχτελ

Βία δεν είναι ένας χυμένος καφές ή ένα ζευγάρι πεσμένα γυαλιά, βία είναι να μην μπορείς να προσφέρεις φαγητό στα παιδιά σου και να λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την τρικομματική συγκυβέρνηση για τις συλλήψεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά της «ελληνογερμανικής  συνέλευσης».

Η υποτέλεια και δουλοπρέπεια της συγκυβέρνησης προς την Μέρκελ οδήγησαν στις συλλήψεις των εργαζομένων διαδηλωτών, δείχνοντας πόσο καλά την υπηρετούν.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ

Ενώ ο δράστης κ. Φούχτελ κατάλαβε ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και παραδέχτηκε το λάθος του, σπεύδοντας με καινούργια δήλωση να διορθώσει την απαράδεκτη άποψη ότι «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν 1.000 εργαζόμενοι», λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του και ότι έχει συναντήσει «πολλούς εργατικούς υπάλληλους στην Ελλάδα» καθώς και το ότι «εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα» και το ότι «Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

Επίσης στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Γερμανός πρόξενος.

Αυτές οι καθαρές θέσεις και των δύο δείχνουν αναμφισβήτητα ότι αναγνωρίζουν το λάθος τους και δικαιολογούν την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων, που έστω και με υπερβολική συμπεριφορά, αρνήθηκαν, δικαίως κατηγορίες και αδικίες σε βάρος του εργαζόμενου λαού μας που οι πολιτικές των μνημονίων, που επιβάλλει η τρόικα και η κυβέρνηση εκτελεί, αφαιρούν όλο και περισσότερα δικαιώματα εργασίας και κοινωνίας και δρομολογούν ξεπούλημα των βασικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση τους πολίτες.

Δυστυχώς, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας σπεύδει, με συλλήψεις εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν, να τρομοκρατήσει εφ’ ενός τους εργαζόμενους που προσπαθούν να επιβιώσουν προστατεύοντας τα δικαιώματα τους και αφ’ ετέρου να δείξει στην κ. Μέρκελ πόσο καλά την υπηρετεί και θα προστατέψει κάθε επιθυμίας της, ακόμα και σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της παράδοσης της χώρας και καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της ποινικοποίησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που σήμερα στη χώρα μας παραβιάζονται κατάφορα από την τρόικα και την τρικομματική κυβέρνηση.

Ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν μαζί με τους Έλληνες πολίτες, τον αγώνα της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, για να κρατήσει ακέραια ο Ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...