Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συμμαχία στον Πειραιά: Δελτίο Τύπου για της απολύσεις

Πειραιάς, 14/11/2012.

 Ο Δήμαρχος Β.Μιχαλολιάκος και η πλειοψηφία του δεν δέχθηκαν να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά για την αποτροπή των άμεσων απολύσεων, την προσχηματική μετάταξη και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων σε εφαρμογή του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες.
Ο κ.Δήμαρχος αρκέστηκε στις συνηθισμένες κορώνες του για το αντιμνημονιακό παρελθόν του (όταν η Ν.Δ. και ο Σαμαράς ψήφιζαν κατά των μνημονίων του ΠΑΣΟΚ), απαγόρευσε την παρέμβαση των παρευρισκομένων συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΑΤΑ και της ΑΔΕΔΥ και προτού η συζήτηση ολοκληρωθεί αποχώρησε απ’το Δ.Σ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ πρότεινε την λήψη ομόφωνης απόφασης απο το Δ.Σ. ώστε:

α) να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος του Δήμου Πειραιά και των δημοτικών επιχειρήσεων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου,

β)να μην σταλεί ονομαστικός κατάλογος με στοιχεία των υπό απόλυση ή μετάταξη εργαζομένων  προς το Υπουργείο Εσωτερικών και να μην υπογραφεί οποιαδήποτε διαπιστωτική πράξη απόλυσης με ευθύνη όλων των παρατάξεων.

Η πρόταση αυτή, αν και  σύμφωνα  με τον κανονισμό έλαβε τις  απαιτούμενες ψήφους για να τεθεί  σε ψηφοφορία, μέσα σ’ένα όργιο διαδικαστικών και δημοκρατικών παρανομιών με ευθύνη του προέδρου του Δ.Σ., δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Αντιθέτως ο Πρόεδρος θεώρησε ότι  τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε 
η ελλιπής πρόταση της πλειοψηφίας  με την οποία αποφασίστηκε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος του  Δήμου (μόνο και όχι και των δημοτικών επιχειρήσεων), χωρίς καμία δέσμευση για αρνητική στάση στην αποστολή στοιχείων και στην υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων απόλυσης των εργαζομένων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και οι δημοτικοί σύμβουλοι των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας  διατρανώνει την πεποίθησή μας  ότι  κι αν ακόμη δεν έχουν δοθεί οι λίστες των υπό απόλυση εργαζομένων στο Υπουργείο θα δοθούν άμεσα και αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και της απόλυτης στήριξης και συμπόρευσης του κ. Μιχαλολιάκου και των δημοτικών του συμβούλων σε αυτή.

Προτρέπουμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Πειραιά αλλά και στις δημοτικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις των σωματείων 
τους και ενωμένοι να αγωνιστούν για  την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που είναι βέβαιο ότι σταδιακά θα συμπαρασύρει τους πάντες.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...