Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

"κλεμμένο" από : atpreveza.gr

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε για το προσεχές διάστημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, και από τη Δευτέρα ξεκινούν οι καταλήψεις στους χώρους εργασίας (δημαρχεία, γκαράζ, χωματερές κλπ) αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Χθες το πρωί στη Λαϊκή Αγορά πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕ ΟΤΑ αποτελούμενο από τον κ. Μπίζα Θωμά, μέλος της εκτελεστική επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ και Γκιτάκο Βασίλη, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ όπου επισημάνθηκε η ανάγκη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίζα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας γνωρίζοντας και βιώνοντας την φτώχια και την εξαθλίωση αλλά και την απαξίωση προκειμένου να περάσουν τις ιδιωτικοποιήσεις, στοχοποιούνται για άλλη μια φορά από την νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση , την πολλοστή μέσα στα τελευταία δυόμιση χρόνια.

«Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα και από τη Δευτέρα να βρεθούμε όλοι στους δρόμους για την κατάθεση των μέτρων που διαλύουν τις ζωές μας και διαμορφώνουν συνθήκες μεσαίωνα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιζάς, ενώ ο κ. Γκιτάκος είπε μεταξύ άλλων ότι ο ενωτικός, δυναμικός και μαζικός αγώνας όλων των δυνάμεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτός που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και την ανατροπή της σημερινής τραγικής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και υπογράμμισε ότι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να διαλυθεί ούτε η ζωή τους, ούτε ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των δήμων.

«Θα αγωνιστεί όλος ο κλάδος ενωμένος μαζί με τους πολίτες με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση κοινωνικά δομημένη στην υπηρεσία του Δημότη» σημείωσε χαρακτηριστικά το μέλος της Γενικής συνέλευσης της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

 Την ίδια στιγμή την Πέμπτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των σωματείων του νομού προκειμένου να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από τη Δευτέρα με καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο δρόμων συγκεντρώσεις τις δύο ημέρες της απεργίας και κατάθεση κοινού ψηφίσματος στο Βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη, ζητώντας του να μην ψηφίσει τα νέα καταστροφικά μέτρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η πρωτοβουλία συνδικαλιστών από τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και οι σύλλογοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, των γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων, της ΔΕΥΑΠ, ξενοδοχοϋπαλλήλων, ΟΤΕ, ΕΛΜΕ, περιφέρειας, νοσοκομείου, εργαζόμενων στους Δήμους, συμβασιούχων πυροσβεστών, ΟΤΟΕ, χειριστών, συλλόγου ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ, εργαζομένων ΚΤΕΛ.

Σε συνεδρίαση με θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησε και ο σύλλογος εργαζομένων στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας αλλά και η τοπική ΕΛΜΕ.

δημοσίευσε ...