Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Υπό πλήρη σύγχυση ο κύριος ...απολύσεις !!!

Η αποφασιστικότητα του αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για ακύρωση στην πράξη του 3ου Μνημονίου έχει κάνει να τελεί υπό πλήρη σύγχυση ο υπουργός κ. Μανιτάκης ενώ η τρικομματική συγκυβέρνηση διακατέχεται από φόβο μήπως και "εκτεθεί" στους ανωτέρους της, δανειστές - τοκογλύφους και  κ. Μέρκελ.

Δημοσίευμα από το aftodioikisi.gr

Την τελευταία (κατά τα φαινόμενα) προσπάθεια να διασώσει από οριστικό «φιάσκο» την υπόθεση διαθεσιμότητα - απολύσεις κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ρίχνοντας ουσιαστικά το «μπαλάκι» στους προϊσταμένους Γραφείων Προσωπικού, στην περίπτωση που υπάρξουν επιπλέον απολύσεις (αφού δεν έχει τα αναλυτικά στοιχεία των υπαλλήλων).

Έτσι, με εγκύκλιό του υπό τον τίτλο: «Διαθεσιμότητα-Αργία-Δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», που υπογράφει ο ίδιος, όχι μόνο επισημοποιεί την (ανεπίσημη) «απειλή» του για την οποία έγραψε η adftodioikisi.gr, ότι «για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες» αλλά προχωράει ένα βήμα παραπέρα:

Επιρρίπτει στις ίδιες τις υπηρεσίες που δεν θα αποστείλουν στοιχεία τις ευθύνες για τυχόν απόλυση των συγκεκριμένων υπαλλήλων: «Η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο σημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με τα παραπάνω, μόνο η γνωστοποίηση των αναγκαίων στοιχείων στο ΥΔΜΗΔ θα επιτρέψει την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης του προσωπικού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των ίδιων των εργαζομένων».

Στην ίδια εγκύκλιο, ο υπουργός επαναλαμβάνει την παλαιότερη απειλή του περί πειθαρχικού παραπτώματος όποιου υπαλλήλους δεν στείλει στοιχεία και ζητεί από τις υπηρεσίες να στείλουν άμεσα τα στοιχεία: «Όσες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί, για λόγους είτε υπαίτιους είτε ανυπαίτιους, οφείλουν ΑΜΕΣΑ να εισαγάγουν στο σύστημα τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για την εφαρμογή του νόμου 4093/2012, στην εγκύκλιο επισυνάπτονται επιπρόσθετες διευκρινιστικές οδηγίες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ydmed.gov.gr/?faq_category=personnel_mobility_program, και ζητεί από τις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των φορέων που έχουν ήδη καταχωρήσει στοιχεία στην εφαρμογή http://apografi.gov.gr/kinitikotita, εφόσον διαπιστώσουν, μετά τις επισυναπτόμενες διευκρινίσεις, αποκλίσεις στον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων του προσωπικού τους, να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία στην εφαρμογή.

«Η Υπηρεσία μας θα λάβει υπόψη την τελευταία καταχώριση», καταλήγει ο Αντώνης Μανιτάκης στην εγκύκλιό του.
  

δημοσίευσε ...