Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Τρομοκρατία με προσαγωγές και συλλήψεις για χάρη του Φούχτελ

Επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων στους ΟΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση με προσαγωγές εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η ασφάλεια έχει προχωρήσει σε 3 προσαγωγές εργαζομένων για τις διαμαρτυρίες και τα γεγονότα που εξελίχθηκαν χθες κατά την προσέλευση του Γερμανού Προξένου στη φιέστα που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική ένωση για τον Φούχτελ.

Ενημερωτικά site της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν εξαγριωθεί και αυτή την ώρα να συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκονται οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδου Λίτσα, Κουράκης Τάσος και Καραγαϊτάνη Γιάννα καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη από την ΕΔΟΘ και πρωτοβάθμια σωματεία.

Ήδη πάντως η ΠΟΕ ΟΤΑ σε συνεδρίαση της ΕΕ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διεύρυνση των καταλήψεων σε όλους τους χώρους των ΟΤΑ, συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή που πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε για την αντιμετώπιση της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα εξής:

1. Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 και 18 Νοεμβρίου 2012, βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση και επιφυλακή ώστε κανένας να μην εισέλθει στα Δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού να χορηγήσει τα στοιχεία που ζητά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να μην εκδοθεί καμία Διοικητική Πράξη που να θέτει συναδέλφους σε διαθεσιμότητα (απόλυση).

2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Νοεμβρίου 2012, προχωρούμε σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα στοιχεία να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Την ΤΡΙΤΗ 20 Νοεμβρίου 2012, προκηρύσσουμε 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 20 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-Αθήνα και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.

4. Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε. Δήμων να αποφασίσουν από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Νοεμβρίου 2012 την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφασή τους για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

5. Καταγγέλλει την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και των Μ.Μ.Ε. να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Φούχτελ που ουσιαστικά έριξε λάδι στη φωτιά και να ποινικοποιήσουν αλλά και να στοχοποιήσουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται με κάθε τρόπο να αποτρέψουν χιλιάδες απολύσεις και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη  δουλειά ώστε με αξιοπρέπεια να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα επιτρέψει καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τελικό στόχο την ανατροπή στην πράξη των διατάξεων του Ν.4093/2012 που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...