Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΟΥΤΕ ο Πειραιάς θα στείλει "θανάσιμη" για συναδέλφους λίστα



Παρά του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή Πειραιά απέφυγε τεχνηέντως να πάρει απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και να δεσμευτεί ότι δεν θα στείλει καταστάσεις προσωπικού που υπόκεινται στο νόμο έκτρωμα των απολύσεων, όπως ομόφωνα ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, φαίνεται πως ο Δήμαρχος Πειραιά δεν θα στείλει τις «θανάσιμες» καταστάσεις των υπαλλήλων που ζητά το υπουργείο.

 Με δεδομένο ότι οι άλλοι δύο μεγάλοι δήμοι της επικράτειας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν στείλει τη «μαύρη» για τους εργαζόμενους λίστα και την προθεσμία αποστολής να λήγει την Δευτέρα που μας έρχεται 13/11/2012, ο Δήμαρχος φαίνεται αποφασισμένος να μην στείλει στον «Καιάδα» τους συναδέλφους  Ι.Δ.Α.Χ. πηγαίνοντας κόντρα στις αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Η εγκύκλιος βέβαια για να παρακάμψει τις όποιες αντιστάσεις των δημάρχων και κυρίως των εργαζόμενων που κατέλαβαν δημαρχεία και γραφεία προσωπικού προκειμένου να μην σταλούν οι λίστες, προέβλεψε ότι σε διαθεσιμότητα θα «βγαίνουν» οι υπάλληλοι από την δημοσίευση του νόμου και όχι από την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης.

Με τον τρόπο αυτό  λύνονται τα χέρια πολλών αιρετών που τους ασκήθηκε πίεση από τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την μη περικοπή ανθρώπων και όχι πλέον μόνο μισθών και εντάσσονται και αυτοί έστω άθελά τους στο κίνημα
ανυπακοής που έχει αναπτυχθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση ενάντια στο 3ο μνημόνιο, το οποίο αποτελεί την καταστροφή των εργαζόμενων, των δημοτών και του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν σταματά εδώ, εντείνεται και συνεχίζει ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα και στα «θανάσιμα» για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μνημόνια.

Οι απολύσεις, η διάλυση και κατάργηση των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιπλέον περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων, η επιτροπεία, τα νέα χαράτσια στους δημότες, η κατεδάφιση των κοινωνικών δομών, είναι σημεία που το εργατικό κίνημα καλείται να ακυρώσει στην πράξη και να ανατρέψει τις πολιτικές και αυτούς που τις υπηρετούν και θέλουν να τα εφαρμόσουν.

δημοσίευσε ...