Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Η τρομοκρατία του Δήμαρχου Πειραιά δεν θα περάσει

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον δήμαρχο Πειραιά Μιχαλολιάκο για την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκου

Ο δήμαρχος Πειραιά με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο διώκει τους συναδέλφους Βασίλη Γκιτάκο και Γιώργο Λεωτσάκο για την έντονη συνδικαλιστική τους δράση μετακινώντας τους σε υπηρεσία και αντικείμενο άγνωστο σε αυτούς, με μοναδικό σκοπό να  απομακρυνθούν από το χώρο του Σωματείου που ανήκουν και του Γκαράζ (συνεργείου) που εργάζονται επί 23 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο λόγος της μετακίνησης είναι καθαρά πολιτικός - συνδικαλιστικός και δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πολιτικός φίλος του κ Σαμαρά κ Μιχαλολιάκος ,  εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων,  κάνει διώξεις  μετακινώντας  τους συνδικαλιστές από το φυσικό χώρο εργασίας τους  και τους τοποθετεί σε άλλη διεύθυνση, σε άλλο χώρο από αυτό που κυρίως  δρουν  συνδικαλιστικά.

Οι διώξεις αυτές σχετίζονται με τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην μνημονιακή πολιτική των πολιτικών φίλων του δημάρχου.

Οι διώξεις αυτές σχετίζονται και με την διάλυση της υπηρεσίας προκειμένου να απαξιωθεί από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και μετά να περάσει στα χέρια του ιδιώτη.

Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά δεν επέτρεψε σε συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να μιλήσουν στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσιζε στο ίδιο συμβούλιο  με την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων η επισκευή και η συντήρηση να δοθούν σε ιδιώτη αντί υπεραυξημένου κοστολογίου.  

Ο δήμαρχος Πειραιά δεν θέλει αγωνιστές συνδικαλιστές να εμποδίζουν το θεάρεστο έργο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Προτιμά αυλοκόλακες συνδικαλιστές που τον λιβανίζουν και δηλώνουν συνεργάτες του.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καλεί τον δήμαρχο Πειραιά να ανακαλέσει αμέσως τις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των Βασίλη Γκιτάκου, Γιώργου Λεωτσάκου καθώς και των άλλων συναδέλφων.

Οι διώξεις αυτές είναι ηθικά και υπηρεσιακά παράνομες και βλάπτουν τους συναδέλφους.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καλεί και την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για την δίωξη των συναδέλφων .

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

δημοσίευσε ...