Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικής Οδοντιατρικής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά



Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει την εφαρμογή προγράμματος δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Το πρόγραμμα καταρτίστηκε και οριστικοποιήθηκε ύστερα από συνεργασία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιου Γαϊτανάρου με το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Μαυρίδη, την Γενική Γραμματέα κα Μαρία Μενενάκου και τα στελέχη του Συλλόγου κα Αγγελική Σελληνίδου, κ. Θ. Κουϊμτζή και κ. Ιωάννη Κασβίκη.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από αύριο 22 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2010 και στους 22 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, από εθελοντές Παιδοντοδοντιάτρους και Οδοντιάτρους και θα περιλαμβάνει:
- Εξέταση των παιδιών σε ειδικά διαμορφωμένη κινητή οδοντιατρική μονάδα ή στις τάξεις των παιδιών και καταγραφή των ευρημάτων σε ειδικό έντυπο με συμβουλές προς τους γονείς για την πρόληψη των οδοντοστοματικών προβλημάτων των παιδιών τους.
- Συζήτηση των Οδοντιάτρων με τα παιδιά για θέματα αγωγής στοματικής υγείας, με τη μορφή βιωματικής διδασκαλίας, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους με υλικά και μέσα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους, όπως παραμύθια κ.α.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί με συνέπεια τις προτεραιότητες του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής του Π. Φασούλα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας με τους Επιστημονικούς Συλλόγους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις, με στόχο τη διεύρυνση της δέσμης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας προς τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα προς τα πιο πολύτιμα μέλη της οικογένειας. Τα παιδιά.
http://www.pireasnet.gr/

δημοσίευσε ...