Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - ΨΗΦΙΣΜΑ Του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 - ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 213 1616900

Fax: 210 3246165



ΨΗΦΙΣΜΑ

Του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Για την εντεινόμενη καταστολή και προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει τις προληπτικές και κατασταλτικές συλλήψεις, πριν και μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις ή τα συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις που έχουν συστηματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή με διάφορους τρόπους και με τόνους δακρυγόνων, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αναστείλουν, να κάμψουν την απόφαση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων για συνέχεια και κλιμάκωση της συλλογικής τους δράσης.

Η ευθύνη της Κυβέρνησης για αυταρχικές ασκήσεις και μεθόδους γίνεται όλο και πιο βαριά όσο πυκνώνουν τα σχετικά γεγονότα και επεισόδια.

Σε κάθε όμως περίπτωση δεν πρόκειται να ακυρώσουν την άσκηση του δικαιώματος για την οργάνωση κινητοποιήσεων, δεν πετυχαίνουν και δεν πρόκειται να πετύχουν τη συκοφάντηση της ατομικής και συλλογικής θέλησης, συμμετοχής και υπευθυνότητας που εκφράζουν οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις ενάντια σε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση ανατροπής βασικών εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Το σύστημα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που γέννησαν την κρίση και ανακυκλώνουν τα αδιέξοδα δεν διασώζονται με την καταστολή αφού κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, δημιουργούν νέους λόγους και αιτίες για την πύκνωση, την κλιμάκωση των συλλογικών αγώνων που αποτελούν τη λύση, τη διέξοδο, την ελπίδα της συντριπτικής πλειοψηφίας, των κοινωνικών στρωμάτων για να ορίσουν τις τύχες τους, να προστατεύσουν το βιοτικό επίπεδο, να εγγυηθούν τα δικαιώματα, το μέλλον των νέων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τέτοιου τύπου σχεδιασμούς, επιχειρήσεις και πρακτικές.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο με τη συμμετοχή του στα αυριανά συλλαλητήρια και τη συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο για τη διεκδίκηση και επαναφορά των απωλειών στους μισθούς, για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης και των δημοσίων αγαθών, των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών, να δώσουμε με δυναμικό τρόπο, συλλογική οργάνωση και καθολική συμμετοχή, την απάντηση και σε αυτή τη μορφή επίθεσης στους συλλογικούς συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...