Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α / 30-6-2010



Αθήνα, 30 Ιουνίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 701

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αδιαφανής τη διαδικασία παράτασης της παράνομης εκχώρησης της αρμοδιότητας της καθαριότητας σε ιδιώτες, με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στο Νόμο 3852/2010 για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» (άρθρο 282, παράγραφος 19), παρατείνεται η δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της αποκομιδής απορριμμάτων μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2010, ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιούνται και όλες οι συμβάσεις που υπογράφηκαν από 1ης Ιανουαρίου του 2010 και οι οποίες μέχρι τώρα βρίσκονταν από νομικής άποψης στον… αέρα.
Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει την πρακτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αθετώντας για ακόμη μία φορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ανακόλουθος και υπόλογος είναι και ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος προ μηνών σε συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είχε δεσμευθεί για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη νέα μονομερή παράταση μιας διαδικασίας που έχει κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...