Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δέσμιοι του συστήματος λειτουργίας των τομέων...και άλλων πολλών


Κάποιοι μας αποκαλούν επίμονα τεμπέληδες, λουφαδόρους, βολεμένους και άλλα πολλά.

'Εχουμε συνηθίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό να τα ακούμε αυτά.Αυτό που δεν μπορούμε να αποφύγουμε είναι ο παραλληλισμός, και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μην υιοθετήσουμε ποτέ τέτοιους χαρακτηρισμούς με υπομονή πάνω στην εργασία μας αλλά και επιμονή.
Ο παραλληλισμός δεν είναι κακός φτάνει να μπορέσουμε να τον σταθεροποιήσουμε σε μία συγκεκριμένη απόσταση ώστε κάποια στιγμή να απομακρυνθούμε τελείως από τα κακόβουλα λόγια ορισμένων.
Οι πολίτες του Πειραιά θα μας πείτε δεν ξέρουν τι γίνετε μέσα στον Δήμο τους;.....και εμείς σας απαντάμε ότι ξέρουν.....με μία διαφορά όμως....Η διαφορά αυτή είναι ότι δεν μπορούν να διακρίνουν και να ξεχωρίσουν αυτούς που προσπαθούν γιά το καλύτερο με αυτούς που κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Και το κακό που μας ενοχλεί πολύ εάν θέλετε είναι ότι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί προέρχονται από άσχετους......που δεν μας ξέρουν και δεν έχουν καμία σχέση μ'εμάς.
Αυτό που καταφέρνουν να κάνουν είναι να προκαλούν αναστάτωση και τίποτα άλλο.
Όλοι μας είμαστε μέσα στο ίδιο καζάνι και είναι δύσκολο πολύ μέσα σ'αυτό να γίνουν διακρίσεις.....και το υγειές κομμάτι του Δήμου το καταλαβαίνει απόλυτα.
Ποιοί όμως μας βάλανε μέσα στο καζάνι που βράζει...όλους;
Το υγειές κομμάτι που προανέφερα αισθάνεται πολύ αδικημένο και σ'αυτό ανήκουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ενώ κάποιοι είναι παντελώς αδιάφοροι και κάποιοι θέλουν να υπηρετούν μόνο τα δικά τους ατομικά συμφέροντα κάνοντας σ'εμάς μεγάλο κακό.
Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Πειραιά και ο κάθε πολίτης αυτού του Δήμου θα πρέπει να ξέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.
'Εχουμε κι'εμείς σαν Δήμος τα προβληματά μας που είναι καθημερινά, έχουμε τα τρωτά μας σημεία, υπάρχουν στο συνολό μας και μερικοί που είναι λουφαδόροι, τεμπέληδες αλλά......δεν είμαστε όλοι σαν τους μερικούς....και στο ίδιο καζάνι δεν πρέπει να μπαίνουμε όλοι...επ'ουδενί.
Φτάνει να μπορέσουν κάποια στιγμή να μας ξεχωρίσουν, ο κόσμος, οι πολίτες του Πειραιά, αντικρίζοντας την πραγματικότητα...που δεν έχει φανεί μέχρι στιγμής...
Οι εργαζόμενοι (στην καθαριότητα) έχουμε καταντήσει από πρώτοι πολίτες του Δήμου Πειραιά (λόγια του πρώην Δημάρχου της πόλης Αγραπίδη...) σε τελευταίο τροχό της αμάξης.
Που...ρεπό έχουν να καθήσουν...όχι μήνες...αλλά χρόνια.'Ασχετα αν είμαστε στα πόστα μας κάθε μέρα (Σαββάτα-Κυριακές-Αργίες).
Ρεπό (του Σαββάτου) που μεζεύονται, μαζεύονται και απλά είναι μόνο γιά να γεμίζουν τα βιβλία και τις καταστάσεις.....αν τα γεμίζουν πλέον και δεν διαγράφονται.Και σε περίπτωση που χρειαστεί, και είναι ανάγκη να καθήσουμε μία η δύο μέρες;.......δεν υπάρχουν αντικαταστάτες (η ίδια απάντηση πάντα).
'Οσο γιά τις άδειες;
Οι περισσότεροι εργάτες στην καθαριότητα έχουμε τις κανονικές άδειες του 2009 και του 2010 μέσα.Χωρίς να έχει βρεθεί λύση σχετικά με το ποιοί θα μας αντικαταστήσουν γιά να τις πάρουμε.
'Εχουμε μείνει εμείς κι'εμείς......
Αυτή την εβδομάδα που θα έρθει ακούσαμε ότι θα προσληφθούν συμβασιούχοι εργάτες...πέραν αυτών που έχουν προσληφθεί (και δεν τους έχουμε δει στα πόστα ακόμα).
'Εχουμε την υπομονή να περιμένουμε να βρεθούν λύσεις....όχι μόνο με τις άδειες και τα ρεπό αλλά και σε άλλα προβληματά μας που είναι πολλά στον αριθμό.
Σχετικά με την ανακοίνωση της διεύθηνσης της καθαριότητας: -κανένας εργαζόμενος δεν θα πάρει άδεια μεγαλύτερη των 15 ημερών-
Απάντηση:-Βρείτε τον τρόπο να τις πάρουμε αυτές που λέτε και μετά τα συζητάμε....βρείτε τον τρόπο να ξελουφάξουν οι λουφαδόροι και να συνέλθουν οι αφελείς....είναι στο χέρι σας να επιβάλλετε την σωστή λειτουργία στους Τομείς Καθαριότητας και την δικαιοσύνη πάντα γιά αυτά που ο καθένας δικαιούται να πάρει....και αν δεν μπορείτε να τα κάνετε αυτά;;;;...κακό δεν είναι να το πείτε....αλλά πείτε το όμως να το ξέρουμε.-

ΥΓ. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η ύπαρξη του Σωματείου.Πιστεύουμε ότι την ημέρα που θα κάνει την παρεμβασή του (σε συνενόηση μ'εμάς πάντα) θα λυθούν τα προαναφερόμενα προβληματά μας ή τουλάχιστον κάποια απ'αυτά...τα πιό σημαντικά.
ΥΓ2. Εάν δεν υπήρχε αυτό το Σωματείο τι θα γινόταν;....έχουμε μία περιέργεια.
ΥΓ3. Τι να κάνουμε;... σε μερικούς σας έπεσε βαρύ (η ύπαρξη του Σωματείου).

Εργάτες στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά...σε απόγνωση.

δημοσίευσε ...