Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Οικολογικό το λιμάνι του Πειραιά!


Ταχύτατη οικολογική μεταμόρφωση.
Από πρωταθλητής της ρύπανσης, το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται ταχύτατα σε οικολογικό λιμάνι χάρη στην έμπνευση και την αξιοποίηση κάθε σύγχρονου προσφερόμενου τρόπου, από τον Πρόεδρο του και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Ανωμερίτη.

Ήδη, το πρώτο λιμάνι της χώρας, απέκτησε το πρώτο του κτίριο με φυτεμένο δώμα. Μια καταπράσινη ταράτσα με δεκάδες δενδρύλλια, εμφανίστηκε σαν πράσινη όαση στο νεόδμητο κτίριο του Εμπορευματικού Σταθμού (Προβλήτα Ι) στο Ν. Ικόνιο.
Σύμφωνα με την κεντρική διοίκηση του ΟΛΠ, πρόκειται για ένα παθητικό σύστημα προστασίας του κελύφους του κτιρίου με ειδικά φυτά, το οποίο μειώνει το ηλιακό και θερμικό πεδίο, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει θετικά και αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας έτσι και την αρχιτεκτονική εμφάνιση του κτιρίου.
Το φθινόπωρο και μετά από διαγωνισμό προβλέπεται να φυτευτούν χιλιάδες δέντρα και φυτά ενώ στις οροφές κτιρίων του ΟΛΠ θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 3kwp. Επίσης στο εμπορικό λιμάνι θα εγκατασταθεί θερμικο-ηλιακό κέντρο παραγωγής ενέργειας 11kwp, ενώ εκπονείται η τελική μελέτη για την ανάδειξη πρασίνου και στο εμπορικό λιμάνι στο Ικόνιο.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανωμερίτης, το λιμάνι του Πειραιά εντός του 2010 θα αρχίσει να μετατρέπεται σε ecoport με αυτές τις επιλεγμένες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.

Αναρτήθηκε από : http://www.protothema.gr/

δημοσίευσε ...