Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11-5-2011 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑθήνα, 11 Μαΐου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 164


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή γενική απεργία, καθώς και τη μεγαλειώδη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας και τα μνημόνια που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πρωτοφανή αγριότητα, τον αυταρχισμό και τη βία που χρησιμοποίησε και σήμερα η κυβέρνηση για να κάμψει τους αγώνες των εργαζόμενων και να διαλύσει την απεργιακή πορεία στην Αθήνα.
Ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών, και ιδιαίτερα ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή στο κεφάλι από γκλομπς των αστυνομικών δυνάμεων, μας παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους τραυματισμένους συναδέλφους και εύχεται τη γρήγορη ανάρρωσή τους.
Είναι φανερό ότι η σημερινή επίδειξη δύναμης από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια προώθησης και του νέου μνημονίου έχει αποφασίσει το «σπάσιμο» των κεφαλιών των διαδηλωτών και των παιδιών μας.
Ο αυταρχισμός και τα μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο αγώνας θα είναι διαρκείας.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

--------------------------------------------------

Αθήνα, 11 Μαΐου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 163
                                                                                                               
                                                         
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

      Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και γενικά  οι πολίτες του μεροκάματου και του καθημερινού μόχθου, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, έδωσαν  και πάλι μεγάλο και βροντερό παρόν στην σημερινή απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, συμμετείχαν, με εκατοντάδες πανό, πάνω από 150.000 διαδηλωτές οι οποίοι με συνθήματα θυμού και οργής απαίτησαν, για άλλη μια φορά, την αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από την ομηρεία και  τη δουλεία των  ξένων αφεντικών που κερδοσκοπούν με πρωτόγνωρη πλεονεξία σε βάρος της οικονομίας της χώρας και ζήτησαν να σταματήσει αμέσως η επιδεινούμενη  και διευρυνόμενη βίαιη και βάρβαρη αφαίρεση δικαιωμάτων στην εργασία, την ασφάλιση, την ασφάλεια, το μισθό, τη σύνταξη και την ισοπέδωση  του κοινωνικού κράτους.

      Τέλος οι διαδηλωτές, που δυστυχώς και πάλι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  «Προστασίας του Πολίτη», δεν κατάφεραν να φθάσουν στη Βουλή και να  επιδώσουν το ανάλογο ψήφισμα στον Πρόεδρο, αφού τα όργανα της Αστυνομίας, τα οποία αντί να προστατεύσουν τους πολίτες που κάθε μέρα δέχονται ακόμη και θανατηφόρα κτυπήματα, πήραν εντολή, εκτός  των βίαιων συμπεριφορών, να πλημμυρίσουν το κέντρο της Αθήνας με  χημικά, δήλωσαν (οι απεργοί) σταθερά, καθαρά και ανυποχώρητα ότι:


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
 ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι του εσωτερικού και του εξωτερικού δεν έχουν άλλο περιθώριο εκμετάλλευσης και ο χρόνος τους είναι ελάχιστος.Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...