Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη διάρκεια της διακυβέρνησης τους οι μνημονιακοί υπηρέτες της τρόικας και του κεφαλαίου επιλέγουν την ποινικοποίηση των αγώνων, διασύροντας συνδικαλιστές εκπρόσωπους των εργαζομένων, στις αίθουσες των δικαστηρίων και απαγγέλλοντας τους «κατασκευασμένες» κατηγορίες, προκειμένου να καταστείλουν και να χειραγωγήσουν το «ζωντανό» συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μπορούν να εκτελούν τις εντολές που τους δίνουν οι τοκογλύφοι δανειστές χωρίς αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αναφέρω το «ζωντανό» συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί υπάρχει και το «ταριχευμένο», αλλά το «ζωντανό» είναι αυτό που τους μπαίνει εμπόδιο και τροχοπέδη στα σχέδια τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αφανίσουν ή στην εσχάτη να το «ταριχεύσουν» κι αυτό.
 
Αυτή τη φορά επέλεξαν να διασύρουν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων, έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους και αποδεδειγμένα από τους δυναμικότερους, στέλνοντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου σύσσωμο το  35μελή Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που έγιναν τον Οκτώβριο του 2011 με αφορμή την εφαρμογή του ενιαίου «φτωχολογίου» που στη κυριολεξία έφερε σε οικονομικό αδιέξοδο τους χιλιάδες εργαζόμενους που το υπέστηκαν.
 
Είναι παραπάνω από προφανείς οι βλέψεις της άθλιας μνημονιακής συγκυβέρνησης που άθλια πράττει με το να ποινικοποιεί τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κλάδο των εργαζομένων με την μαζικότερη συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες, ελπίζοντας ότι έτσι θα μετριάσει ή θα μηδενίσει τις αντιδράσεις του κλάδου έχοντας κατά νου και είναι ξεκάθαρο, να υλοποιήσει στο ακέραιο τα μνημονιακά μέτρα που θέλουν κατάργηση των υπηρεσιών, των κοινωνικών δομών και ουσιαστικά τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοποιήσεις και πολλές χιλιάδες ακόμα απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους.
 
Στην προσπάθεια της αυτή η υποταγμένη στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η αυταρχική και αντιδημοκρατική μαύρη συγκυβέρνηση, πρέπει να λάβει δυναμική απάντηση από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος που ενωμένο πλέον μπορεί να δώσει τη μάχη για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών ενεργειών, της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που τα εφορμόζουν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την οποία προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου με αφορμή την παραπομπή σύσσωμου του 35μελούς Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σε δίκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11:30 το πρωί ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ / ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ 9.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, παραπέμπεται ενώπιον του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατηγορούμενο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου του 2011.
 
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων της, με ξεκάθαρο στόχο την φίμωση μιας Ομοσπονδίας που πρωτοστατεί στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικα.
 
Η παραπομπή στο Δικαστήριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή και ενόψει ενός «καυτού Σεπτέμβρη», λόγω της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στις απολύσεις που προωθούνται με πρόσχημα την διαθεσιμότητα-κινητικότητα. Αποτελεί δε το πρώτο βήμα της νέας επίθεσης που προετοιμάζεται σε βάρος της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της, μέσω της αξιολόγησης Δομών και Ανθρώπινου Δυναμικού, που είναι ενταγμένη στην πολιτική των μνημονιακών πολιτικών για απολύσεις εργαζομένων.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, από τις 11.00 το πρωί έως τέλος του ωραρίου.
 
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτίριο 9-Αίθουσα 7 που θα γίνει η δίκη.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη μαζική, δυναμική συμμετοχή και παρουσία τους να δώσουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό τους.
 
Η  κινητοποίηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα του νέου  κύκλου αγώνων  ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Τη στιγμή που τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών είναι εμφανή και στον πλέον κακόπιστο, μόνη διέξοδος ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η συνολική και μαζική αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

Η αφίσσα της ΠΟΕ - ΟΤΑ ΕΔΩ
 
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ίδια ημέρα ΕΔΩ

δημοσίευσε ...