Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι από τον Οκτώβριο ...



Κανονικό χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Οκτώβριο και για το υπόλοιπο του χρόνου 2011 (Νοέμβριο - Δεκέμβριο).

Το ποσό που θα κρατείται μηνιαίως από τον κάθε Δημοτικό υπάλληλο κυμαίνετε από τα 260 ευρώ μέχρι τα 300 ευρώ, ανάλογα με το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών του (μισθολογικό κλιμάκιο - υπερωριακή αποζημίωση κλπ).

Αφορά : 
1ο) την παρακράτηση του 2% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας με αναδρομική ισχύ από 1 - 1 - 2011.

2ο) την παρακράτηση του 1% της ειδικής εισφοράς για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) με αναδρομική ισχύ από 1 - 7 - 2011.

3ο) την μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης (για τους ΥΕ  28,50 € , για τους ΔΕ 32 €) με αναδρομική ισχύ από 1 - 1 - 2011.

Να επισημάνουμε και την μείωση των υπερωριών που οι 40 ώρες καθημερινών κατρακύλησαν στις 20 και ... βλέπουμε ! 

Όπως γίνεται αντιληπτό για πολλοστή φορά το "μάρμαρο" καλούμαστε να το πληρώσουμε πάλι εμείς και μάλιστα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη δεδομένου ότι είναι η αρχή της σχολικής και ακαδημαϊκής(?) χρονιάς με τα ήδη οικονομικά βεβαρημένα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά, από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης των αντιλαϊκών ΜΕΤΡΩΝ, να έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει.... 

Κι όλα αυτά εν αναμονή του Ενιαίου Φτωχολογίου ....

  "timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.

 


δημοσίευσε ...