Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ






           ΣΩΜΑΤΕΙΟ                 ΠΕΙΡΑΙΑΣ:  15/9/2011
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ         
 & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                  Αρ. Πρωτ.: 31
     ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                         
          ΡΕΤΣΙΝΑ 45
       18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                          
  ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499                                    
 Email:somedp@yahoo.gr
    ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.             
                                              
                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

από τον μήνα που μας έρχεται, τον Οκτώβριο, αλλά και για τους επόμενους δύο του έτους, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, θα δείτε τις αποδοχές σας αποδεκατισμένες.

Αυτό θα οφείλετε στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και των ακολούθων  της, υποστηρικτών αυτής της πολιτικής, που ψήφισαν μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς νόμους εις βάρος της Ελληνικής κοινωνίας. Θα οφείλεται στην βαρβαρότητα την οποία επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση απέναντι στα εύκολα «θύματα», τους μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι απλά υποβαθμίζοντας αλλά εκμηδενίζοντας καθημερινά το βιοτικό μας επίπεδο.

Έτσι λοιπόν στα εκκαθαριστικά που θα λάβετε του υπόλοιπους τρεις μήνες του 2011 (Οκτώβριο – Νοέμβριο και Δεκέμβριο) θα δείτε ότι σας έχουν παρακρατήσει από 250 έως 300 ευρώ περίπου, ανάλογα τις μηνιαίες αποδοχές του καθενός.

Οι κρατήσεις αυτές αφορούν:
1ο . 2% επί του συνόλου των αποδοχών (μισθοδοσία, υπερωρίες, έξοδα κίνησης) για το επίδομα αλληλεγγύης, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011.

2ο . 1% επιπλέον για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με αναδρομική ισχύ από 1/7/ 2011.

3ο. Την μείωση κατά 50% του κίνητρου απόδοσης με αναδρομική ισχύ από 1/7/2011.

Να  διευκρινίσουμε  ότι οι παρακρατήσεις αυτές δεν έχουν σχέση με το «χαράτσι» του κεφαλικού εισοδήματος που ήδη έχει αρχίσει και αποστέλλεται από τις εφορείες, που και εκεί καλούμαστε να πληρώσουμε 2% επί του κατά κεφαλήν ετήσιου εισοδήματος μας. Ούτε βέβαια έχουν σχέση με το «χαράτσι» που θα κληθούμε άμεσα να πληρώσουμε για τα σπίτια μας.

Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι οι υπερωρίες από τον μήνα Ιούλιο του 2011 τσεκουρώθηκαν ακόμα περισσότερο και από 40 ώρες μηνιαία κατέβηκαν στις 20 ώρες, υπενθυμίζοντας σας ότι στις αρχές του 2010 ήταν 60 μηνιαία.

Φυσικά η λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής τους δεν σταματάει εδώ, περιμένουμε εντός του μηνός να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο (φτωχολόγιο) – βαθμολόγιο που μόνο αισιόδοξα αποτελέσματα δεν θα φέρει στους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς.  Όπως επίσης αναμένονται άμεσα και περικοπές στις συντάξεις, το εφάπαξ και το επικουρικό.

Πιστοί στις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους ξένους εντολοδόχους τους, Τροϊκανούς και μη, το μαχαίρι να «φτάσει στο κόκαλό μας», ανακοίνωσαν και την εφαρμογή της «Εργασιακής Εφεδρείας» στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Μια «εφεύρεση» που στόχο έχει την ολοκληρωτική εξαθλίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Συνάδελφοι,

Είναι παραπάνω από αντιληπτό στον καθένα μας  πλέον ότι σημείο εφησυχασμού δεν μπορεί να υπάρχει, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με ευχολόγια και επικοινωνιακά τρυκ να μας παραπλανήσουν. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά είναι απόλυτα στοχευμένες, θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, κράτος χωρίς κοινωνική μέριμνα, με ανεργία, με φτώχεια  χωρίς δικαιώματα και χωρίς φωνή αντίδρασης.

Η μόνη μας επιλογή και ο πραγματικός μονόδρομος, είναι ο δρόμος του αγώνα και δεν περισσεύει κανένας πλέον απ’ αυτόν.

Όλοι μαζί με ταξική συνείδηση, ενωμένοι και δυναμικά θα δώσουμε τις απαντήσεις που τους αρμόζουν για να απαλλαχτούμε από τα δεσμά της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησης που επιχειρούν να μας βάλουν. 

                                     Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
             Αλ. Νταβέλης                Β. Γκιτάκος

δημοσίευσε ...