Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Εφεδρεία" και στους Ο.Τ.Α - Απολύσεις σε Πειραιά και άλλους υπερχρεωμένους Δήμους





"κλεμμένο" από : http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/synentefxeis-netfm/22500-2011-09-13-08-54-21.html

Συνέντευξη του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Για μέτρα αυτοπροστασίας υψηλού διακυβεύματος, έκανε λόγο στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μέτρα που μας επιβάλλουν κάποιοι και εμείς ως «καλοί μαθητές» εφαρμόζουμε. Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, τόνισε ότι στόχος μέχρι το τέλος του έτους είναι να έχουμε 325 ΟΤΑ με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Παράλληλα, επεσήμανε ότι αν κάποιοι δεν δεχθούν τις διαδικασίες των υποχρεωτικών μετατάξεων, που υπάγονται στο πρόγραμμα εξυγίανσης, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο τριήμερο έχουν μια οσμή 2008, δηλαδή κινδυνεύουμε να απομονωθούμε- αν τουλάχιστον ακολουθήσουμε αυτά που λένε τα κανάλια κάθε βράδυ- εντός της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να αποκόψουμε την Ελλάδα από τον υπόλοιπο κόσμο.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί παρομοιάζετε το 2008 με το σήμερα;»
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Διότι το 2008 ξέσπασε μια μεγάλη κρίση που οδήγησε μια μεγάλη μεταφορά πόρων από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα για να μην καταπέσουν οι τράπεζες και η Ελλάδα ήταν και αυτή μέρος του προβλήματος, αλλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα θέλησε να αρνηθεί τότε αυτή τη διάσταση. Το αποτέλεσμα είναι να αγγίζουν -αυτά που έχουν ψηφίσει δεν έχουν δοθεί όλα-, με μορφή ρευστότητας ή εγγυήσεων στις τράπεζές μας τα 100 δις και εμείς λέγαμε πριν από 3 χρόνια ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
Δεν πρόκειται για μέτρα που μας επιβάλλουν κάποιοι και εμείς ως «καλοί μαθητές» εφαρμόζουμε, είναι μέτρα αυτοπροστασίας με ένα πολύ υψηλό διακύβευμα. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει την εφαρμογή της 21ης Ιουλίου. Αν ακούω στα κανάλια και λένε ότι «είναι κοινωνικά άδικο το μέτρο γιατί έκανα το σπίτι με καθαρά λεφτά και ο διπλανός με μαύρα» με συγχωρείτε αλλά αυτά είναι ιστορίες για παιδιά που δεν έχουν πάει ούτε στο δημοτικό, ας πούμε.»

ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουμε βάλει δυο πολύ υψηλούς στόχους, μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς όλων των ΟΤΑ. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση. Αυτές οι θέσεις θα προκηρυχθούν εντός εισαγωγικών για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση, για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση. Το Μενίδι και ο Πειραιάς αν δεν βρεθούν με 200 και 100 περίπου υπαλλήλους λιγότερους, δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης. Θα κινήσουμε γρήγορα αυτή τη διαδικασία, μόλις πάρουμε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών, θέλουμε να το πάμε όλο μαζί ενιαία. Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη.»
μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς όλων των ΟΤΑ. Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση.
----------------------------------------------
"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ

δημοσίευσε ...