Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



"κλεμμένο" από : http://vathiprasino.blogspot.com
ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ «ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ» ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ» ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ!
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΠΡΟΤΩΦΑΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!

H κυβέρνηση, με επιχείρηση των ΜΑΤ νωρίς το πρωί της Κυριακής άνοιξε την κεντρική πύλη στην χωματερή της Φυλής.
Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι απεργοί της ΠΟΕ ΟΤΑ που ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού όπου το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.
Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ.. τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από πολλούς κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή ήδη από χθες τα μεσάνυχτα, ενώ στο ΚΤΕΟ βρέθηκε και η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως και ο δήμαρχος Χ. Κορτζίδης.
Επίσης ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας το βράδυ του Σαββάτου στάθμευσαν στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή, ενώ, όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα και πολίτες αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως στο Κορωπί και αλλού.

Παρά την αυταρχική και άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις της και έχοντας όπως είπαμε και παραπάνω την προτωφανή συμπαράσταση των πολιτών περιφρουρεί την απεργία (στην οποία, μάλιστα η συμμετοχή είναι καθολική) αποτρέποντας, μεταξύ άλλων, την έξοδο των απορριματοφόρων τόσο από τα μηχανοστάσια που είναι σταθμευμένα, ενώ με μαζικές διαμαρτυρίες παρεμποδίζονται τα ιδιωτικά απορριματοφόρα που λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη των εργαζομένων στην καθαριότητα κόντρα στην κυβέρνηση του Μνημονίου, που λεηλατεί τα εισοδήματα τους και τους στέλνει μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζομένους στην εξαθλίωση και την φτώχεια, είναι επιτακτική ανάγκη όλες οι συλλογικότητες (πολιτικοί φορείς, δημοτικές αρχές και παρατάξεις, συνδικάτα κ.α.) να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτό, στηρίζοντας με πρωτοβουλίες αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στα απεργικά μπλόκα στα αμαξοστάσια και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το κέντρο του αγώνα αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στα αμαξοστάσια και όπως αναφέρουν συνδικαλιστικοί φορείς, όπως η Αυτόνομη Συνδικαλίστικη Κίνηση στους ΟΤΑ, η παρουσία όλων και ιδιώς Συνδικάτων, Δημοτικών Κινήσεων και άλλων συλλογικοτήτων σε αυτά τα σημεία είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη.
--------------------------------------------------
@"timeo Danaos et dona ferentes"                 
         Β.Γ

δημοσίευσε ...