Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : Με τις πιέσεις των εργαζομένων βρέθηκε η λύση για την πληρωμή των δεδουλευμένων


Πειραιάς 14/6/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από χθες κιόλας μέσω της δήλωσης του στο διαδίκτυο εφαρμόζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό επιχειρεί να στρέψει τον Πειραϊκό λαό και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης κατά των εργαζομένων της καθαριότητας (κυρίως) προκειμένου να εξασφαλίσει ακροατήριο και να αποποιηθεί των ευθυνών που φέρει η Δημοτική Αρχή Πειραιά.
Τον κοινωνικό αυτοματισμό όμως δεν τον σταμάτησε εκεί. Με όπλα τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία και χρησιμοποιώντας απειλές, ύβρεις και συκοφαντία κατά των συνδικαλιστών του Δήμου Πειραιά, επιχείρησε να στρέψει και τους εργαζόμενους κατά των εκπροσώπων τους, που οι ίδιοι έχουν επιλέξει με την ψήφο τους να τους εκπροσωπούν.
20 αλήτες αποκάλεσε υβριστικά και απαξιωτικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τ. Καλογερόγιαννης τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων – Σωματείων του Δήμου Πειραιά επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων τους και να εναντιωθούν κατά της απλήρωτης εργασίας. 
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η εργοδοσία να μην ευθύνεται για την πληρωμή των εργαζομένων, όπως επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Πειραιάς στην συνέντευξη τύπου μετακυλώντας την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε ποιους άλλους; στους εργαζόμενους.
Ενώ για άλλη μια φορά η κινητοποίηση των εργαζομένων αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία, αλλά τα προβλήματα που συχνά παρουσιάζονται στην χωματερή της Φυλής και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού που παραμένουν κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως περιέγραψε και ο κ. Μώραλης, δεν δημιουργούν πρόβλημα στην δημόσια υγεία ή στην εικόνα της πόλης.
Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή μπόρεσε και βρήκε λύση για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την υπερεργασία τους. Κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει από την αρχή των συναντήσεων με τα προεδρεία των Συλλόγων – Σωματείων και ήταν αυτό που ζητάγαμε, αλλά δεν το έπραξαν.
Η Δημοτική Αρχή άμεσα θα αναλάβει και οικονομικά την δικαστική διεκδίκηση των συναδέλφων, θα συνομολογήσει στο δικαστήριο και κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει απλήρωτος.
Μετά την δέσμευση αυτή όπως ακούστηκε από την αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Αθηνά Χαρβαλάκου - Γλύκα, οι Σύλλογοι – Σωματεία του Δήμου Πειραιά αναστέλλουν την κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αναμένουν την άμεση υλοποίηση της.
Οι κατηγορίες για ύπαρξη σκοπιμότητας και υποκίνησης των ενεργειών μας, μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους και κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν υποχωρούμε ούτε εφησυχάζουμε, όπως και ούτε εκφοβιζόμαστε και ούτε τρομοκρατούμαστε, θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της αποπληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών όλων των εργαζομένων μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...