Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ








Eιδικό τέλος ακινήτων


Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας αναγνωρίζει ότι μέσα στην περίοδο αυτή της βαρύτατης οικονομικής κρίσης υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι της πόλης, ιδίως άποροι και άνεργοι που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
 

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας έχει ήδη ζητήσει από τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προς  το Υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να δοθεί ριζική και αποτελεσματική λύση, για τις ευπαθείς ομάδες.
 

Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος, κατανοώντας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που απειλείται να δημιουργηθεί, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας επιλέγουν οι ίδιοι να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους.
 

Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεργασία, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση του τέλους αυτού ως αντισυνταγματικού, η προσφυγή δε αυτή θα συζητηθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 2/12/2011.

              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΚΑΠΛΑΝΗΣ
  
 -------------------------------------------
 @ναρτήθηκε από:
"timeo Danaos et dona ferentes"                              

   Β.Γ

δημοσίευσε ...