Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ





                ΣΩΜΑΤΕΙΟ                         ΠΕΙΡΑΙΑΣ:  6 / 10 / 2011
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ          
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ       Αρ. Πρωτ.:  36
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                         
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                          
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499                                    
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.             
                                                

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, αντιδρώντας δυναμικά μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα βάρβαρα, αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση των μνημονίων, εξαθλιώνοντας ολοένα τα ελληνικά νοικοκυριά, έχουμε μπει σε ένα κύκλο κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α. με στόχο την ανατροπή της υποταγμένης νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης σε Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ.

Η κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων προχωράει σε λήψη μέτρων που είναι ενάντια σε όλη την μικρομεσαία τάξη, που πλήττουν βάναυσα ακόμα και την ίδια μας την αξιοπρέπεια. Πετσόκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις και ετοιμάζει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου  –  φτωχολογίου που θα αποτελέσει νέα σφαγή στους μισθούς μας. Κατακρεουργεί την κύρια και την επικουρική σύνταξης. Επιβάλλει έκτακτες εισφορές – κεφαλικού φόρου στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Αυξάνει την φορολογία. Οι δείκτες ανεργίας ανέβηκαν δραματικά τον τελευταίο χρόνο και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν πολύ περισσότερο προσθέτοντας τους εργαζόμενους  του Δημόσιου Τομέα που θα φέρει η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης . Διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας. Βουλιάζει καθημερινά και βαθύτερα τη χώρα στην ύφεση. Ξεπουλάει την δημόσια περιουσία. 

          Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κατάσταση και τις επιπτώσεις που τυχόν δημιουργούν οι κινητοποιήσεις μας  στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας. Ενός τομέα που αρκετά δοκιμάστηκε την προηγούμενη περίοδο αλλά που τον τελευταίο χρόνο δείχνει μια τελείως διαφορετική εικόνα, αναγνωρισμένη από όλους τους φορείς, αποδεικνύοντας έτσι ότι όταν υπάρχει εργασιακή ειρήνη και ειλικρινή σχέση συνεργασίας των εργαζομένων με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούν να ξεπεραστούν πολλές από τις αδυναμίες ή τις ελλείψεις του συστήματος. αυξάνοντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων την παραγωγικότητα, αλλάζοντας ριζικά  την όποια άσχημη εικόνα υπήρχε στο παρελθόν.
Αλλά μην έχοντας καμία άλλη επιλογή, μιας και πραγματικός μονόδρομος είναι αυτός του αγώνα για ανατροπή  και όχι ο μονόδρομος των μνημονίων που «ευαγγελίζεται» η κυβέρνηση υπερασπίζοντας την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική της.

Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και αγωνιζόμαστε.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους Δημότες του Πειραιά που είστε και οι τελικοί αποδέκτες των επιπτώσεων των κινητοποιήσεων μας, επιπτώσεων όμως που είναι  σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο καταστροφικό τσουνάμι που φέρνουν τα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης σε όλους μας.

Ζητάμε από εσάς να μην υποκύψετε στον κοινωνικό αυτοματισμό που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υποβάλλοντας τις κοινωνικές ομάδες σε αλληλοσπαραγμό και κανιβαλισμό.

Ζητάμε από εσάς να συστρατευτείτε μαζί μας σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που έφερε όλους μας σε σημείο απόγνωσης και αγανάκτησης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.


                        ή ΕΜΕΙΣ … ή ΑΥΤΟΙ !!!  




Από το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών & Εργατ/των
                                          Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...