Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΣΟΜΕΔΠ: Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν - αγώνας μέχρι τέλους



Μετά από 11 ημέρες δυναμικού και ενωτικού αγώνα του κλάδου εργαζομένων στους ΟΤΑ για την μετατροπή της ομηρίας και της εκμετάλλευσης  σε μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την νέα κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο, την νομοθετική (απο)ρύθμιση που ψήφισε στην βουλή και θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στο αδιέξοδο της ανεργίας και τις υπηρεσίες καθαριότητας στα εργολαβικά κοράκια.
Σκόπιμα το απόγευμα της Παρασκευής 30/6/2017 το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε την εγκύκλιο που ερμηνεύει το άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου τελικά επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας και δίνει την δυνατότητα της επιλογής στους Δημάρχους να κρατήσουν ή όχι τους εργαζόμενους στην εργασία με νέες συμβάσεις που η ημερομηνία λήξης τους δεν μπορεί να ξεπερνά τις 31/3/2018.
Με απόλυτη την ευθύνη η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, απολύει όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους, αφήνοντας ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες καθαριότητας χωρίς προσωπικό μέχρι να υπογραφούν νέες συμβάσεις. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που μόλις ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τυχαίο; Ενώ επίσης και η μισθοδοσία των εργαζόμενων συμβασιούχων από τις 7/6/2017 μέχρι τις 30/6/2017 τίθεται υπό αμφισβήτηση.    
Αν οι δήμοι δεν αποστείλουν αιτήματα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν θα μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως επίσης και όταν δηλώσουν αδυναμία να καλύψουν εξολοκλήρου την δαπάνη μισθοδοσίας από τα ανταποδοτικά τέλη.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των που πρωτοστατεί στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο οποίος και εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την 1/6/2017, να επισπεύσει την διαδικασία αποστολής αιτήματος κάλυψης υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων και να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου Πειραιά.
Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους δεν σταματά εδώ. Γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον εμπαιγμό που δεχόμαστε και από την νέα νομοθετική απο-ρύθμιση που ψήφισε.
Η κυβέρνηση εκτός ότι θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία δημιουργεί και προϋποθέσεις να δοθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες, υλοποιώντας τις εντολές των δανειστών και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων.
Δεν τους χαριζόμαστε, ακόμα πιο ενωτικά – αποφασιστικά και δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Για την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Κανένας συνάδελφος απλήρωτος – Κανένας συνάδελφος απολυμένος.

Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και απειλές. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί μέχρι την δικαίωση.

Αγώνας μέχρι τέλους.
2 Ιούλη 2017
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ και ΕΡΓ/ΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...