Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Και με "πρόικα" η καθαριότητα της Χερσονήσου στον Ιδιώτη

 Ο Δήμος Χερσονήσου κράτησε τη σφραγίδα και την είσπραξη των δημοτικών τελών και παραχώρησε τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου! 

Το μήνυμα των εκλογών το έχουν πάρει;

"κλεμμένο" από : kinisi-esdkna.blogspot.gr

Την τελευταία εργάσιμη πριν τις εκλογές, οι Υπηρεσίες  του δήμου  ανατέθηκαν, έως το τέλος του 2014, σε ιδιωτική εταιρεία έναντι μηνιαίας αμοιβής   282.916,66 ευρώ.Η  με   αρ. πρωτ. 11689/4-5-2012 Σύμβαση  του  Δήμου Χερσονήσου με την  «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» για την “Αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Χερσονήσου”, με την οποία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011, δείχνει ακόμη και σε όσους  είχαν αμφιβολίες,  ότι ο ιδιώτης τα κάνει όλα ! Δείτε το άρθρο 11 της σύμβασης.
Σχεδιάζει , ενημερώνει τους δημότες, βρίσκει λύσεις τεχνικές και οικονομικές  και βέβαια μαζεύει και τα σκουπίδια! 
 Δύσκολα καθήκοντα, πως να τα βγάλουν πέρα οι ...σκουπιδιάρησες των δήμων ; Έτσι κι αλλιώς  φεύγουν με σύνταξη, προσλήψεις δόξα το θεό δεν  επτρέπονται και αν κάποιοι μένουν θα βρούμε τρόπο να φύγουν.
 Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το θεσμικό πλαίσιο για την παρακολούθηση συμβάσεων υπηρεσιών των ΟΤΑ  παραμένει, επί είκοσι χρόνια, διάτρητο  και επιτρέπει την αυθαιρεσία  των  εκάστοτε διοικούντων να παραλαμβάνουν  χωρίς να επιβλέπουν τις υπηρεσίες, χτυπάει καμπανάκι κινδύνου.
 Η γενική και αόριστη επίκληση της σύμβασης για συνεργασία του αναδόχου με τον δήμο  χωρίς να ορίζεται  η αρμόδια υπηρεσία που καλείται να παρακολουθεί  τη σύμβαση αφήνει ανοιχτό το παράθυρο  ακόμη και της αυθαιρεσίας στη διαχείριση αυτής της σύμβασης.
Η Σύμβαση  για την “Αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών– Τοπικών Κοινοτήτων του  Δήμου Χερσονήσου”.

Ενημερωτικά και μόνο η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ (HELESI Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ) που ανέλαβε τη δουλειά, δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στη διαχείριση των απορριμμάτων.Βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης είναι ο Δημήτρης Καραΐσκος, σύζυγός της  κυρίας Πατριανάκου, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2007 .

δημοσίευσε ...