Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις φασιστικές επιθέσεις της Χ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
Που καταγγέλλει τις φασιστικές επιθέσεις της "χρυσής αυγής" σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.
 
Αθήνα, 8 Ιουνίου 2012 
Αριθμ. Πρωτ.: 145

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τις πρωτοφανείς, για τα δημοκρατικά ήθη, φασιστικές επιθέσεις των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής κατά των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, του υποψηφίου βουλευτή Σερρών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Στ. Κουτμερίδη, καθώς και άλλων πολιτικών προσώπων, στις οποίες έχει προβεί η συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση το τελευταίο διάστημα.

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις επιθέσεις, αδιακρίτως κατά βουλευτών, πολιτών, μεταναστών ή άλλων αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Οι συχνές βίαιες επιθέσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν και πρωτοκλασάτα στελέχη αυτής της νεοναζιστικής πολιτικής οργάνωσης, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα και τις παραδόσεις του λαού μας και επιχειρώντας, ουσιαστικά, να επιβάλουν ένα καθεστώς βίας και τρόμου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους και γενικά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενεργοποιηθούν, να αντισταθούν και να απομονώσουν τις φασιστικές ομάδες που και με κοινοβουλευτικό, πλέον, μανδύα επιχειρούν να επιστρέψουν τη χώρα και το λαό μας στο πιο αντιδημοκρατικό και σκοτεινό παρελθόν. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ενίσχυση του Κοινωνικού κράτους, για την ισχυροποίηση και διεύρυνση της Δημοκρατίας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...